BMW 318i m40: Ten einde raad.....

Bouwjaar: 1988

Mijn auto doet erggg vreemd. als ik hem wil starten dan slaat hij vrijwel direct aan, en binnen 1 seconde valt hij weer uit. daarna moet ik ongeveer 40 seconden starten, beetje met me gas spelen en dan gaat ie wel aan. Bij warmer weer hoeft dit niet.

als de motor warm is, houdt hij regelmatig in en stottert hij + geen vermogen bij optrekken. soms ook knallen uit de uitlaat (dan kom je dus amper meer vooruit) en slaat hij bij stationair af. toeren vallen weg en als hij bijna uit is trilt hij heel erg en maakt ie weer even toeren, slaat daarna alsnog af.

Nadat de auto 1keer heeft ingehouden, valt de verbruiksmeter weg en komt niet meer terug tenzij de auto opnieuw wordt gestart.

mijn auto rijd veel beter als hij koud is dan dat hij warm is.

de enige bijgeluiden die ik verder heb:
-een tikkend kleppie
-bij warme motor hoor je de uitlaat (ik denk resonantie) (kan ook klein gaatje zijn) maar geeft een ijzer-tegen-ijzer geluid.

ik hoop dat er iemand is die me zou kunnen vertellen waar ik het moet zoeken

gekkekoe

Geplaatst door gekkekoe (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

astra rijder (0), 20 jaar geleden

Ik zal als ik jouw was even de computer laten uitlezen bij de dealer dat kost niet zo veel. Want ik had het met mijn vorige auto een bmw 518 (M40 motorblok) ook zo`n vergelijkbaar probleem. Toen was de brandstoffilter vol en de versterkings kabel van de luchthoeveelheids meter slecht.

Groetjes Astra rijder

Treur (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk temperatuursensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.