BMW 318I U9: tik in blok

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 4E 1, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 83

Hoi,
ik heb al jaren mn vertrouwde 318 uit 1992. Doe veel zelf, maar nu heb ik een probleem waar ik niet goed weet wat het beste is. Ik heb een tik in het blok, vanuit de kleppen lijkt me. De tik is bij koud, en bij warme motor. Aangezien het hydraulische kleppen zijn heeft stellen geen nut. Nu lees ik wel eens dat ik eerst even moet proberen het blok te spoelen. Is dat een goede manier? Mocht het niet werken, is dit een operatie wat aardig te doen is (op de stoep).

groetjes robert

swiftmannetje

Geplaatst door swiftmannetje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1395) PRO, 8 jaar geleden

Blok spoelen , kan gewoon op de stoep , je moet natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om de olie te verversen , je doet veel zelf zeg je , waar ligt het zwaartepunt van de vraag dan ?
Een tik in het blok kan vele oorzaken hebben , klepstoter die door vervuiling er geen zin meer in heeft , spoelen zou dan inderdaad "kunnen" helpen.
Een versleten nokkenas , drijfstanglager of een andere mechanische slijtage helpt het niet voor , maakt het vaak alleen maar erger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.