BMW 318i: tikkende kleppen

Bouwjaar: 1991

weet iemand hoe je de tikkende kleppen kunt oplossen en evt hoeveel werk is het vervangen van de hydr klepstoters
en wat kosten deze ongeveer

alvast bedankt

R.arkes

Geplaatst door R.arkes (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ericveekens (0), 19 jaar geleden

klepstoters vervangen dan is het probleem met het tikken opgelost maar dan ook meteen de distributieriem vervangen deze nooit 2x gebruiken kijk ook even naar de slepers en de nokkenas deze willen ook nog eens slijten bij deze motoren.

jatijo (0), 19 jaar geleden

Wat ook goed helpt bij tikkende klepstoters is een kwart liter atf olie toevoegen aan de motorolie deze maakt vastzittende stoters los.
Gr. Jan

ericveekens (0), 19 jaar geleden

als je hem echt schoon wilt maken kun je hem beter even goed spoelen met FORTE MOTOR FLUSH hier heb ik zeer goede ervaring mee maar het is niet zalig makend

R.arkes (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb hem gereinigd, atf olie er in, het gaat niet over. nu toch maar het kleppendeksel gedemonteerd. Nokkenas en tuimelaars versleten, dus vervangen ook de klepstoters vervangen en de motor loopt nu weer als een zonnetje. dus toch te veel slijtage zoal eric zegt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.