BMW 5-Serie: Toerenteller happert

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.000 cc

Hallo,

Ik heb met mijn bmw het volgende probleem: Mijn toerenteller happert heel erg, stationair geeft hij het goede toerental aan maar daar boven schommelt hij de hele tijd. Ik heb alle zekeringen onder de motorkap gecontroleerd. Heb de auto aan het diagnose apparaat gehangen en daar kwamen twee foutcodes uit. -ignition timing intervention (onstekingstijdstip) - A/C compressor. Het rare is dat ik helemaal geen airco heb! Ook loopt de auto stationair meestal veel te hoog ongeveer 1100 toeren. Mijn vermoede is de computer maar kan die zomaar kapot gaan? Of misschien een massa probleem.

Alvast bedankt,
Dennis

d_wieleman

Geplaatst door d_wieleman (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

kijk eens of hij een constante laadstroom heeft

d_wieleman (0), 15 jaar geleden

ja hij heeft gewoon constante laadstroom. motor uit= 12,4 volt motor loopt geen app. aan= 14,2 volt motor loopt alle app aan = 14 volt
Dus dit is gewoon goed.

d_wieleman (0), 15 jaar geleden

Als je gewoon stilstaat en niet in de versnelling, en je geeft gas gaat de toerenteller wel vloeiend naar het toerental dat hij dan loopt. dus hij happert en schommelt alleen als je rijdt.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

heb jij een schakel of automaat???het kan natuurlijk zijn dat je motor niet lekker loopt (ontsteking bougie's enz.)en dat je bij gewoon stilstaan gas geven dit niet merkt maar bij belasting wel,en als je een schakel hebt zul je dit wel voelen omdat hij dan wat hapert maar bij een automaat voel je hier weinig van hoe staat het met de bougies en kabels heb je een scoop even een voor en op de kabels zetten en gas geven ofdat je een constante vonk hebt

d_wieleman (0), 15 jaar geleden

ik heb een schakel. Maar de motor loopt gewoon mooi en vlekkeloos. 1.500km geleden nog grote beurt gegeven en alles vervangen en ververst.
Ga maar eens kijken voor een andere computer op een sloperij maar hoe duur zijn deze eigenlijk? ik heb een motronic 0261 200 405 (bosch).

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

hier in de regel ongeveer 25 euro

d_wieleman (0), 15 jaar geleden

25 euro is wel mooi prijsje. iemand op internet wilde er 350 euro voor want een .... maar moet ik dit zoeken want dit nummer komt niet zoveel voor. ben al een paar sloperijen afgeweest.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

tja er zal best wel verschil inzitten natuurlijk,maar ik hoor het wel hoe het afloopt na mijn bericht aan jou.ik heb hier verschillende computers liggen omega peugeot en nog iets in de regel allemaal 25 misschien iets meer

d_wieleman (0), 15 jaar geleden

Het probleem is opgelost! Een andere computer en het was klaar. Het nummer dat mijn computer had was nergens te vinden. En iemand anders had een andere computer met ander nummer is bijne dezelfde auto, deze geprobeerd en het werkte. zit nu een 402 in ipv 405.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.