BMW 5-Serie: tril in stuur, auto rijdt "zoekend"

Bouwjaar: 1999

Nogmaals met mij...
Waar ik ook nog last van krijg bij mijn auto, een E39, is dat als je ongeveer vanaf 80 per uur rijdt...dat het stuur begint te trillen en ook zo blijft, ongeacht de snelheid. Ook rijdt de auto steeds "zoekend" met andere woorden ik moet het steeds bijcorrigeren tijdens het rijden. Vooral als het wegdek slecht is, zoals bijvoorbeeld sporen in de weg (van die vrachtwagensporen). Duidt dit op defecte spoorstangen???
Ik weet dat bij de E34 dit wel voorkwam, maar bij dit model weet ik dat niet.
Heb verder normale banden, volgens boekje. En ook niets veranderd eraan, voordat het probleem zich voordeed.
iemand enig advies of idee?

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

draagarmrubbers controleren. denk versleten

svaleras (100), 18 jaar geleden

Martin bedankt, zal er naar kijken

Santa (0), 18 jaar geleden

Het "zoekende" rijgedrag kan OOK nog duiden op een niet correcte wieluitlijning. Een trillend stuur wijst op een onbalans. Dat kan in het wiel zijn, maar kan ook een hoogteslag in je band zijn en dan helpt balanceren NIET. Wat niet vaak voorkomt maar wat ik wel uit ervaring al heb meegemaakt is, is een kluit opgedroogde modder o.i.d. wat aan de BINNENKANT van de velg terecht is gekomen en zo de onbalans veroorzaakt. Je hebt GEEN last van trillingen bij het remmen? Er blijft ook geen remklauw hangen?

svaleras (100), 18 jaar geleden

Santa, banden heb ik opnieuw laten balanceren en daar lag het niet aan. En trillingen komen niet voor tijdens het remmen, dat gaat goed. Maar moet je gelijk geven dat het inderdaad ook kan liggen aan de hoogteslag in de band zelf, dit heb ik nog niet geprobeerd maar welaan gedacht

svaleras (100), 18 jaar geleden

Het waren inderdaad de banden, is opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.