BMW 3-Serie: Trilling rechtsachter BMW 330d automaat E46

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 330D Automaat

Hallo allemaal,

Ik heb zojuist een BMW 330d E46 uit 9-2003 gekocht in Duitsland. Bij de proefrit enkele weken geleden is mij het probleem niet bijzonder opgevallen (lastig proefrijden, lag veel sneeuw en troep op de weg). Nu op de terugweg merk ik het volgende:

rond de 2200 tot 2500 toeren trilt de auto rechtsachter. Het lijkt alsof de toeren iets terugvallen, maar vervolgens is het trillen direct weg wanneer je boven de 2400 toeren komt. Ook gas loslaten zorgt ervoor dat het trillen stopt. Ik heb echt het idee dat het alleen aan de rechterkant zit. Het is lastig uitproberen, maar naar mijn idee doet het zich alleen in de 5 voor. Wanneer je meer gas geeft, schakelt de automaat terug en heb je er geen last van. Juist op de snelweg rijdt de auto in dit toerenbereik tussen de 100 en 120 km/h. Net als je de cruisecontrol weer aanzet nadat een tragere weggebruiker weer naar rechts gaat.

Ik meende het ook te voelen bij de proefrit, maar heb het toen op de weg gegooid toen ik het niet kon reproduceren. Toen lagen er trouwens ook andere wielen onder...

Erg vervelend. Ik heb een jaar garantie, maar aangezien de BMW-dealer waar ik hem gekocht heb in Duitsland zit, wil ik graag vooraf een idee wat er aan de hand is. Graag een spoedige reactie (als mogelijk). Hartelijk dank alvast.

Oh ja:
Details auto:
BMW 330d Touring E46 automaat
BJ 9-2003
km 142500

boer0868

Geplaatst door boer0868 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

boer0868 (0), 14 jaar geleden

Ik heb helaas geen antwoord via Problemcar gekregen.
Ben terug geweest naar de duitse dealer. Deze hebben er een nieuwe koppelomvormer ingezet. Er was ook een bekend probleem wat opgelost kon worden met een software update. Bij mij hielp dat echter niets. Het probleem met de trilling is verdwenen en de auto rijdt goed.

Nog wel één vraag. Is het normaal dat je 's ochtends (na een tijd stilstaan) in de D de auto niet direct 'wegkruipt'? Je moet circa 3 seconden wachten totdat de auto wegrijdt. De achteruit pakt wel meteen op waardoor ik niet denk dat er een probleem met de oliedruk ofzo is.

Graag een antwoord hierop.

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

3 hele seconden?
Ik zou mij daar niet zo druk om maken, want in die tijd kan de olie mooi overal komen...

boer0868 (0), 14 jaar geleden

Betekent het dat het gewoon tijd kost om de oliedruk op te bouwen en dat het geen kwaad kan?
Wat mij wel bevreemd is dat achteruit wel meteen gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.