BMW 3-Serie: trommel remmen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i m40

hoi,

mijn auto was voor keuring en is afgekeurd op me achter remmen probleem is rechts loopt aan en links doet het helemaal niet. nu zegt ie dat de hele bende vervangen moet worden 500 euries maar ik zei ik het zelf wel want ik krijg 40% korting bij de auto materialen zaak maar de man zei van de auto garage (geen bmw) dat er geen stel schroef zit maar ik sprak net iemand op straat en die zei dat bmw het wel heb en dat je daar een speciaal sleutel voor nodig heb klopt dat? en zijn er nog enige tips hoe ik het beste de trommels kan vervangen?

alvast bedankt

laterz alex

sexy-lexy10

Geplaatst door sexy-lexy10 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

rickety (0), 17 jaar geleden

hey alex,troomelremmen vervangen is heel eenvoudig wiel eraf en dan zie je door een wielgat {waar de wielbout in gaat} daar zie je een soort tandwieltje zitten,als je hem niet bziet zitten dan moet je even iets met je trommel draaien,dan moet je met een schroevendraaier het tandwieltje terug stellen door het wielgat dan de inbus eruit en je pakt hem er zo af gr richard

sexy-lexy10 (0), 17 jaar geleden

he richard bedankt voor je reactie hoe weet ik hoe ver ik het tand wieltje terug moet stellen en moet ik niet rem lijdingen en zo los halen? want ik moet namelijk egt alles vernieuwen de zuiger, rem blokjes en de trommel zelf.
laterz alex

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Trommel loshalen, veren loshaken van de remsegmenten, segmenten eraf.
Boel meteen even stofvrij maken, zuigertjes als ze niet lekken, draaiend weer met tang en klosje hout tegen het beschadigen weer naar binnen drukken.
Nieuwe segmenten met een vijl de kanten even vuijlen om de scherpe kanten te breken, en met kopervet monteren in de zittingen, dan blijven ze gangbaar.
Als de trommels niet erg zijn ingesleten, schoonmaken en monteren, anders nieuwe erop.

Cor

sexy-lexy10 (0), 17 jaar geleden

hoi cor mijn trommels zijn te ver ingesleten dus dat moet nieuw klopt het wat richard zei van los halen en de dealer zei dat er ook nieuwe zuigers in moeten niet omdat ze lekken maar omdat hij zegt dat ze zo ver eruit zijn gekomen dat als je het terug druk dat ze het niet meer doen en dat ze zoiezo om de 60000 vervangen moesten worden klopt dit?

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk eerder dat er een zuigertje vastzit omdat een kant het niet doet.
Normaal zet je daar een revisie setje in, nieuw zuigertje nieuwe cupje en met speciaal vet de boel weer inelkaar.
Is zelf te doen als je wat meer hebt gesleuteld, heb dat meerdere malen ook zelf gedaan toen ik net met auto's begon 36 jaar terug.

ALs je het goed wilt doen, ook gezien de vastzittende zuiger, ff nieuwe monteren, nieuwe remsegmenten en nieuwe trommels.

Groeten,

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.