BMW 6-serie Cabrio 2006: Uitval meerdere cilinders

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 52793794, Motorinhoud (cc): 4800, Vermogen (kw): 270

Als de auto koud is gaat, als je stopt of afremt, de motor op 4 cilinders draaien. Als ik de auto stop uit zet even wacht en start is het meestal opgelost. Als hij warm is rijdt hij perfect zonder problemen.
Iemand een idee?

Michiel

6502006

Geplaatst door 6502006 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 6-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Het lijkt erop dat er koud misfires gedetecteerd worden, waarna de injectie voor de betreffende cylinder(s) wordt uitgeschakeld om de dure katalysator te beschermen.
Een misfire is het ontbreken van een verbranding. Dat kan een hoop oorzaken hebben.
Weet je ook welke cylinders er uitvallen? Allemaal aan 1 kant van de motor of aan beide kanten?

Oorzaken o.a.: slecht mengsel (te rijk of te arm), defecte sensor, valse lucht, verkeerde brandstofdruk, mechanisch probleem (compressie verlies of probleem met nokkenas verstelling).

6502006 (0), 2 jaar geleden

Alles 4 aan de linker kant, als je voor de auto staat. Als je meteen bv een N weg opgaat en accelereert naar 60-80 km p/u doet het probleem zich niet voor.

Ehombie (70) PRO, 2 jaar geleden

Er zullen dan vast meerdere foutcodes gegeneerd worden. Deze kunnen je opweg helpen icm met jouw omschrijving. Je omschrijving is te karig om "het" probleem vast te stellen. Zie nl. oldford reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 6-serie of stel zelf een nieuwe vraag.