BMW 0: uursymbool resetten

Bouwjaar: 2006

Hallo,

er is al veel over geschreven op internet maar de informatie is niet compleet te vinden. Het is het probleem van het resetten van de inspection lights.

Wat mij goed lukt:
inspection lamp met geel of rode led aan resetten (pin 7 (zie plaatje), 12 sec kortsluiten, zelf geprobeerd)
oil service lamp met geel of rode led aan resetten (pin 7 3 sec kortsluiten)
inspection lamp met geel of rode led en UURSYMBOOL (pin 7 12 seconden kortsluiten van contact af, op contact weer 12 sec kortsluiten, zelf geprobeerd, was een auto die niet bmw garage onderhouden was, dus inspectie en remvloeistof melding waren beide aan) Hierbij gaat bij de eerste keer kortsluiten het rijtje groene lampjes aan en bij de 2e keer de meldingen inspection en het klokje weg)

Nu het probleem: het uursymbool (remvloeistof vervangen) met nog bijvoorbeeld 3 groene leds te gaan tot eerstvolgende oilservice of inspectie.
Ik heb pin 7 kortgesloten, maar na 3 seconden gingen alle groene ledjes aan en ik hield de kortlsuiting zitten en daarna ging inderdaad het uursymbool uit. Echter de groene ledjes hadden nog niet tot 5 aangevuld moeten worden.

Weet iemand hoe dit wel kan. Ik heb zelf wel diagnose software, maar mijn auto is te oud om de inspecties te programmeren.

[url=http://img134.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img134.imageshack.us/img134/5229/...[/img][/url]

Bij voorbaat dank

vr gr Danny d_pastoor@hotmail.com

Geplaatst door

LT-man (0)
badge

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Bouwjaar 200 lijkt mij met deze reset-procedure geen 2006, want dat moet met bmw-diagnose apparaat volgens mij

memos 150
badge

18 jaar

Tsja, er was dus iets mis gegaan met het invullen. Het gaat om een 95-er e36 m3. Geen 2006.

LT-man 0
badge

18 jaar

Volgens meerdere mensen, waaronder bmw dealer en de verkopers van de 'peake' kastjes kan het uursymbool niet gereset worden, zonder de groene lampjes OOK te resetten. Dus bij het zelf doen van onderhoud kan er het beste gwacht worden totdat de auto ook aan een inspectie of oilservice toe is en dan een volledige reset te doen. Echter zo klopt de termijn van 2jaar voor remvloeistof niet helemaal meer. Ook kunnen ze bij bmw voor een e36 niet een nwe programmering maken met een ander aantal groene blokjes. Alleen resetten is mogelijk. Bij de dealer kunnen ze uiteraard wel alleen het klokje resetten.

vr gr Danny

LT-man 0
badge

17 jaar

@Danny (lees ff goed, ook de reset tijden!)
http://www.unofficialbmw.com/e36/electri...

Sorry, maar als ik geen afslag gemist heb heeft het klokje niets van doen met het verversen van remvloeistof. Dit symbool (samen met Inspection) geeft alleen aan dat het tijd is voor een jaarcontrole. Naast olieservice, inspectie I en II is dat lampje in het leven geroepen voor mensen die bijvoorbeeld weinig KM's maken en dus via de SIM nooit in een jaar toe zijn aan onderhoud.

Vervelende is inderdaad dat dit symbool een melding is die een jaar na de vorige full reset van de SIM vanzelf in werking treedt (als de auto in die tjd niet meer aan de testkast heeft gestaan)

Alex218 0
badge

17 jaar

Hallo,

je antwoord klopt gedeeltelijk, het klokje is soms een aanduiding voor jaarcontrole en soms remvloestof. In Amerika is het soms zelfs koelvloeistof en remvloestof. Maar voor zover ik weet is bij alle e36 het klokje een aanduidng voor remvloestof en bij de e30 jaarcontrole. E46 weet ik niets van. In ieder geval geeft mijn onderhoudsboekje aan dat het alleen remvloestof is. Dit klopt ook wel want ik had nog geen jaar geleden (8mnd) een inspectie 1 gedaan en alle lampjes gereset.

LT-man 0
badge

17 jaar

ik ga eens ff het e36 boek erbij pakken.. Succes in ieder geval

Alex218 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 0 of stel zelf een nieuwe vraag.