BMW 3-Serie: verliest koelvloeistof

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 316 i

Hallo
Mijn bmw 316 i verliest koelvloeistof, De houder van de koelvloeistofhouder was gescheurd.Dochter had auto mee, lampje ging branden van te weinig kvs toch mee doorgereden, dus waarschijnlijk te warm geworden. Heb kvs houder vervangen en systeem ontlucht. Nu verliest auto nog steeds veel koelvloeistef tijdens het rijden. Niet te zien waar het lekt.Temperatuurmeter in de auto geeft normale bedrijfstemperatuur aan. Als je de dop van de kvs vloeistofhouder haalt en laat de auto 15 min lopen komt plotseling de kvs met geweld uit de houder. Ik heb de co snuffeltest gedaan ,maar vloeistof verkleurd niet, dus geen uitlaatgassen in de koelvloeistof.Kan de kopakking dan toch kapot zijn of de kop gescheurd, zonder dat de snuffelaar dit aangeeft.Of kan er nog iets anders mis zijn , waardoor koelvloeistof verloren gaat en er druk opgebouwd wordt? Alvast hartelijk dank voor reacties.

talfahrt

Geplaatst door talfahrt (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Stoom uit de uitlaat tijdens de opwarmfase zou er op kunnen duiden dat er een lek zit in de koppakking. Houd dat eens in de gaten als de motor koud is. Of pers het koelsysteem af om een extern lek te zoeken.

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Stoom uit de uitlaat kan heel normaal zijn, je kunt alleen niet de motor warm draaien met de dop van de radiateur af, de thermostaat gaat pas bij 105 graden open en met de dop eraf begint de koelvloeistof te koken voordat de thermostaat open gaat. Op co testen geeft lang niet altijd uitsluitsel over een lekke koppakking. Af laten persen zou de volgende stap zijn.

gr Martin

heijmans85 (0), 10 jaar geleden

misschien het koelwaterfelens had ik laatst ook bijna niet tezien maar lekte wel

talfahrt (0), 10 jaar geleden

Het heeft even geduurd, andere auto gebruikt,maar het was de kunstof koelwaterflens,vernieuwd en loopt al een maand probleemloos. flens was helemaal verpulvert, maar lekken moeilijk te zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.