BMW e30 automaat: vermogen weg bij volgas en kickdown

Bouwjaar: 1986

hoi! misschien zit ik helemaal verkeerd, maar ik heb een bmw 316 uit 86 (e30) en het is ook nog es een automaat. Rijdt en schakelt goed, alleen bij vol gas en kickdown loopt het toetentaal even iets op en daarna zwaar terug. Injectiereiniger bij een volle tank gegooid, Luchtfilter verv. benzinefilter verv. geen resultaat...bougies vervangen en waarrempel, bij volgas en kickdown ging ie weer vooruit...voor hele korte duur helaas..de bak laten nakijken en die is 100% zeker goed...weet iemand wat er aan de hand kan zijn? ben een beetje wanhopig nu
:( Ik heb verder het idee dat ie stationair in de P of N stand te hoog loopt, maar ik heb geen flauw idee hoe je zon solex carburateur moet afstellen..kan een en ander met elkaar te maken hebben?


olav8238

Geplaatst door olav8238 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

olav8238 (0), 20 jaar geleden

voor de volledigheid: pas NA het vervangen van de bougies liep ie volgas en kickdown weer enigszins goed...kan het zo zijn dat na plus minus 20 km de bougies alweer voor bovengenoemde storing kunnen zorgen?

M.Man (0), 20 jaar geleden

Naar mijn weten kan het aan verschillende dingen liggen, afstellen van carburateur, ontsteking zoals de bougie's+kabels, verdelerkap+rotor etc. Zou wel de verdelerkap en rotor nakijken want dit kan er beroerd uit zien en zou niet kunnen presteren bij hoogtoerental (volgas of kickdown)
Succes,________M.Man________

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.