BMW 3-Serie: Verschillende banden links en rechts, kan dat wel?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 330d 184pk

Ik heb door bouwafval een kapotte rechterachterband. Deband was helemaal leeggelopen en ik heb er ca. 50m mee gereden. Mijn garage op de hoek kon snel service geven en heeft één band vervangen. De band bleek echt kapot. Ze zeidendat één band vervangen niet merkbaar is in het rijden.

De eerste rit op de snelweg bleek de auto vanaf 120km/u onberijdbaar! Alles trilt. Eerste vraag: isde band wel uitgebalanceerd? Dat kijken ze vrijdag na.

Maar eigenlijk zint het me niet. Drie gelijkmatig ingesleten banden en één nieuwe Continental Sportcontact 2. Wie heeft hier ervaring mee? Maakt het inderdaad niks uit? Of kan ik beter een Conti er bij kopen voor de andere kant?

Graag jullie advies...

dabrock99

Geplaatst door dabrock99 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou daniel gevaarlijk is het niet maar door verschillende profielen gaat de auto naar een kant trekken.
als er dan ook nog veel verschil in profieldiepte zit dan adviseer ik je om er nog een bij tedoen dan heb je de zelfde op de voor as.
is die andere band nog goed bewaar hem dan zelf voor achter of laat hem wiselen met de slechtste.

groetjes jan.

dabrock99 (0), 15 jaar geleden

Dank voor het antwoord. Ik heb inmiddels een bijna nieuwe gelijke band weten te kopen (7,5mm). Trekt nergens heen behalve rechtdoor, dus is goed gekomen.

Groet
Daniel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.