BMW 7-Serie: versnellingsbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3l

Hebben hier een 730 Automaat staan die als je stopt en bijna stil staat schokt,volgens mij doet hij dat in de automaat,hij heeft al een software update gehad maar dit heeft niets geholpen,heb de olie gepeild en dit is oké,nou wil ik wel olie verversen en een nieuw fiter plaatsen maar op de zijkant staat life time oil.weet iemand hier iets anders over.

Gr,

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Kun je wel verversen, maar is een iets lastiger karweitje, hoeveel km heeft deze 730 d gelopen?
Wat vaak voorkomt en waar je eerst even naar moet kijken is de brandstofpomp in de tank, doordat de tank in 2 delen is door de achteras, wordt 1 helft eerder leggetrokken, en wel dat deel met de pomp erin, die zit dan vaak verstopt of heeft rommel opgepompt, hierdoor kun je ook een schokkende auto krijgen. vaak is de hd pomp stuk of de retourdruk te hoog, heb je de auto uitgelezen? er komen ook geen meldingen in het scherm?

Bak kun je gewoon carterpan los draaien, zit met een hele zooi imbusboutjes vast, wel even een nieuw filter en een nieuwe pakking bestellen, en er moet speciale bakolie in. deze moet je aan de rechterkant van de bak bijvullen via een vulstop, vullen tot het eruit loopt, dan de auto starten en laten lopen,(dop er wel in natuurlijk) even door alle versnellingen heen en dan weer uit, vulstop er weer uit en weer bijvullen tot het eruit komt, moet een liter of 7 in meende ik Informeer even bij de automaten specialist, het betreft hier een zf 6HP26 bak (zat ook onder jaguar)

gr

Peco Power

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Na vandaag van alles en noch wat aan de wagen gedaan te hebben kom ik ineens een verstopte powerbox tegen,deze erafgehaald en auto loopt weer perfeckt,klant wist niet eens dat er zoiets tussen zat,had hem vorig jaar particulier gekocht.

Gr,
Hans l

BmwE65 (0), 14 jaar geleden

Hallo hans, ik had een vraagje, mijn auto heeft dezelfde probleem als die jij hebt opgenoemd, 730 Automaat 2003 E65 diesel, die als je stopt en bijna stil staat schokt. Ik heb bij de BMW dealer de olie laten verversen, maar de schok bij bijna stilstaan is er nog steeds. Kan je mijn auto ook maken aub?

Groetjes

Adam

Hans4045 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Adam,
De auto waar ik het over had zat een powerbox op,deze verwijderd en het schokken was weg.Dus je kunt even zoeken of er ook zoiets op zit en anders even naar een revisie bedrijf voor versnellingsbakken.

Succes,

Groet Hans

BmwE65 (0), 14 jaar geleden

Hallo Hans,

bedankt voor je reactie, ik zal jou advies opvolgen en nalaten kijken,

groetjes

Adam

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.