BMW 3-Serie: verwarming wordt niet warm

Bouwjaar: 1995

waterpomp vervangen na 3 dagen nix aan de hand en dan begint het weer opnieuw naar rood, als je bij koude motor koelvloeistof bij vult is het weer goed voor 3 dagen en dan opnieuw is mij vertelt dat er nog een pompie is die ook de koelvloeistof circuleert stuk is kan dit waar zijn of ligt het ergens anders aan heb wel last van rook uit uitlaat wat wil dat dan zeggen koppakking lek

jan4943

Geplaatst door jan4943 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

is dat probleem zo ineens ontstaan ?

witte rook is waarschijnlijk een defecte koppakking of gescheurde kop!!en dat laatste komt graag voor bij een 6 cilinder..van o.a. niet goed warm rijden - flink gas geven e.d.

maar je bent zeker ervan dat hij nergens lekt ?
nu zit er natuurlijk een hoop lucht in je systeem,wat je bij een 6 cilinder moeilijk ontlucht krijgt,maar haal de slang van de radiator af,de bovenste,en vul hem daarbij,net zolang tot het expansie vat helemaal vol is,daarna blazer op stand 4 en verwarming op het heetst zetten..

motor starten en warm laten lopen,net zolang hij warme lucht begint te blazen..wel de dop erop natuurlijk en even de ontluchtingsschroef openen totdat er geen lucht meer komt!

zijn beide koelvloeistofslangen warm,boven en onderste van radiator,en blaast hij warme lucht,dan zou het probleem verholpen moeten zijn!mits de kop(pakking) niet defect is.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

jan,

ben je inmiddels al wat verder gekomen ?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

volgens mij heb je ook veel lucht in je systeem zoals ik kan opmaken

jan4943 (0), 18 jaar geleden

wat moet ik dan doen om alles goed te ontluchten heb al van alles geprobeerd

stefan84 (0), 18 jaar geleden

wat heb je allemaal geprobeerd dan en hoe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.