BMW 3-Serie: weer verlies vermogen en meer benzineverbruik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo mensen,

vanmorgen reed ik naar men werk maar had beter de fiets kunnen pakken dan was ik sneller geweest. mijn auto houd in en nu hoor ik soms ook een tik achterin. ik lees dat het de LMM kan zijn, de Lambdasonde, bougies en nog veel meer niemand schijnt het te weten bij de garages waar ik kom. de dealer is de laatste mogelijkheid maar daarvoor wil ik iets anders proberen; een profficional of particulier die BMW kent (ik denk een hoop mensen op dit forum) die in zuidholland woont of een garage heeft of iemand kent die mijn auto wil nakijken. uiteraard tegen betaling.

ik werk trouwens naast Kwik Fit zal/kan ik em daarnaartoe brengen? (is geen grap)

alvast bedankt.

netgeregistreerd

Geplaatst door netgeregistreerd (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nee zou hem niet naar kwikfit brengen, daar moet je alleen even heen gaan om je band op te pompen..

Je kan beter iemand zoeken die in de buurt woont en eens het e.e.a. kan controleren, dat bespaart je een hoop geld en er word dan niet onnodig veel vervangen.

Gr Stefan

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

Stefan bedankt voor het advies. ik wacht af in de hoop dat iemand op mijn oproep reageert.

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

nou, vanmorgen deed hij helemaal niets meer, hulpdienst erbij: warschijnlijk de Dynamo staat nu bij de Garage; er komt een Dynamo in, een LMM, aircopomp (stuk) een bodemplaat(ook stuk) ik krijg nog door wat het gaat kosten. nog even doorsparen voor een 1 serie.

groeten

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

ben zojuist gebeld dat de auto klaar is. er zat speling in de accupolkabel?! Dynamo, startmotor en accu zijn gemeten allemaal goed. ik begrijp dat ie nu gewoon start en niet meer inhoudt. heb er weinig vertrouwen in eerlijk gezegd maar zal wel zien..kosten €100 (ik hield rekening met €800 begin em wel een beetje zat te worden..

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Vind het maar een vreemd verhaal, het kan natuurlijk altijd zo zijn de de accupool los zit door wat voor reden dan ook, maar als deze echt los zit, is het meestel : petsss als je starten wilt, en valt de spanning weg, staat de auto stroomloos en werkt niks meer..

Zou het even aanzien en afwachten de komende dagen..

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

de auto net opgehaald, ze lieten me zien dat de rode kabel in het kastje op de accupol aan het doorbranden was, hij start in ieder geval maar inhouden doetie nog steeds. ik ging een stukje de Rijksweg op ingevoegd met 60km/pu beschamend gewoond en twee km later lietie los en ging weer als een speer (alsoefie gwoon een propje moest uitspugen) ik ben het in ieder geval kwijt nu. weet niet wat ik moet doen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat hij dus laatst helemaal niks meer deed, kan dus duiden op een losse accupool die slecht contact maakte, maar het inhoude zal naar mijn mening een andere oorzaak hebben,

Zou het gewoon even aanzien, je komt er anders snel genoeg achter of hij nu normaal blijft lopen of toch weer gaat inhouden.

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

hallo Stefan, vogens mij heb je me berichtje niet goed gelezen;.)

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

hallo heren, men auto liep dus beroerd, hoop centjes kwijt de afgelopen dagen en nog geen stap verder dus met de handen in het gaar achter de computer. ik las ergens dat ik de stekker van de LMM moest ontkoppelen en dan kijken watie doet nou dat deed ik dus net en jahoor zo snel isie nog nooit geweest. even later de strekker erin (ik dacht nou gaatie weer inhouden maar dat deed ie dus niet) ik las vervolgens over LMM schoonmaken ga dus zo concatspray halen voor het geval datie weer gaat inhouden. kan het kwaad trouwens om even zonder LMM te rijden?

alvast bedankt.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Aadil,

Een LMM met zo'n dunne draadjes binnen in zou ik niet reinigen, meestal sloop je ze dan alleen als je er met contact spray of remreiniger aan gaat..

Maar als hij toch al kapot is, kun je het gerust proberen..

Ben benieuwt..

Gr Stefan

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan, bedankt voor je reactie maar is de LMM wel kapot? door dat ik hem ontkoppeld heb rijdt hij weer perfect..

bibi1 (0), 14 jaar geleden

het hoeft niet aan de lmm te ligen kan ook in de stekker van de lmm ziten kabel los of kapot heb ik ook meegemaakt

netgeregistreerd (0), 14 jaar geleden

hallo mensen,
Probleem is eindelijk opgelost. als ik de LMM loskoppelde ging hij als een raket stekker erin en hij was beroerd, LMM schoongemaakt met contactspry hielp niet een LMM via marktplaats voor €60 euries en hij is weer perfect.

bedankt voor het advies en tips en hopelijk NIET tot gauw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.