BMW 3-Serie: weerstand verwarmingsfan

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: m20

Beste(n),

Ik ben de gelukkige eigenaar van een bmw e30 uit '86. Op kenteken 320 maar "geupgrade" naar een 325i en rij daarmee rond in de omgeving van rotterdam.

Sinds enkele weken draait de fan van de verwarming alleen nog maar op standje 4, vol uit dus. Nieuwe schakelaar reeds gemonteerd maar zelfde probleem. Volgens mijn "info baak" ligt het probleem in een weerstand waardoor de fan nu dus alleen op zijn hardst kan draaien.

Mijn "info baak" kon mij niet voorzien in de info wat voor soort weerstand dat zou zijn en waar deze zich zou bevinden....wie o wie kan mij duidelijkheid verschaffen?

Mvg

Rick

ricke30

Geplaatst door ricke30 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Rick, bij de jongere wagens lijken ze op een plantenprikker maar de oudere (minder recente) wagens is het een klos draad met groen isolatiemateriaal er omheen. Omdat ze warm/heet worden blaast de ventilator er lucht langs. De ene keer maken ze hem op de motor vast , de andere keer in de luchtstroom NA de ventilator. Veelal zie je hem zitten achter het dashboard-kastje. Smeer je de lagers van de vin ook even ,want dit is vaak de oorzaak dat de weerstand verbrandt. Plaat weghalen bij de paravan/ wissermechanisme. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.