BMW 3-Serie: Zelf vervangen gasklep positiesensor?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: M43

Na een check bij de garage (wegens terugvallen vermogen tijdens het rijden en na optrekken) is mij verteld dat mijn BMW Compact uit '94 een defecte gasklep positiesensor heeft.
Is dit een echte garageklus of is het goed mogelijk om deze zelf te vervangen? Ik zag dat er diverse aanbieders zijn op internet van dit onderdeel namelijk.
En is het raadzaam om het gehele gasklephuis te vervangen of is dit niet direct nodig doorgaans?

Bedankt alvast voor alle bijdrage!

Eline S

Geplaatst door Eline S (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij Bosch is de gasklepschakelaar vrij eenvoudig te vervangen. Het zijn 2 schakelaartjes in 1 behuizing. stationair en volgas.

De schakelaar moet wel afgesteld worden. zorg ervoor dat je tijdens montage niets knelt of verbuigt .

Bevestigingsschroeven in de 2 sleufgaten oplossen en schakelaar verdraaien. De stationair schakelaar moet schakelen zodra de gasklep bedient wordt. Dit moment moet je even opzoeken.

Eline S (0), 12 jaar geleden

Beste Cor,

Heel hartelijk dank voor het aandragen van info omtrent het zelf vervangen van de gasklep positiesensor in mijn BMW Compact.
Ik heb inmiddels een nieuwe sensor besteld en ben van plan deze inderdaad zelf te plaatsen. Ik zie alleen op de huidige sensor die er nog inzit, niets dat lijkt op een 'schakelaar'. Kunt u aangeven wat u bedoelt met schakelaar die afgesteld dient te worden?
De twee bevestigingsschroeven zijn me duidelijk, de schakelaar verdraaien is dus niet helemaal duidelijk nog.
Bijgaand een foto van de motor; de rood omcirkelde is de gasklep positiesensor wat ik kan zien, de blauw omcirkelde is de luchtmassameter? klopt dat? of zit die ergens anders?
Bijgaand ook foto van het type gasklep positiesensor die mijn auto heeft.

[url=http://postimage.org/image/84b6y03eb/][img]http://s13.postimage.org/84b6y03eb/CIMG3...[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/imbt78fsn/][img]http://s15.postimage.org/imbt78fsn/TPS_g...[/img][/url]

check

Beste antwoord, geplaatst door cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

het rechthoekige stukje plastic. (onder in het middelste gat zorgt er voor dat dit meedraait met de gasklep... Overigens, het zou ook kunnen dat er een variable weerstand in de "schakelaar"zit. Dan is het natuurlijk geen schakelaar,, maar de naam sensor is dan " veel" beter gekozen... Bosch begon ermee stationair en vol gas vast te stellen en te gebruiken in de ecu..Maar met de variabele weerstand weet de ecu altijd in welke positie de gasklep zich bevindt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php