Cadillac 0: massaprobleem?

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8

Een kennis van mij heeft een caddilac Eldorado. Hij is van 1980. Hij vroeg of ik hem wilde helpen het volgende probleem op te lossen:
Wanneer de bestuurders deur open is en de binnen verlichting aan is gaat de (orginele geïntregreerde) radio uit en raakt hij alle voorkeurszenders kwijt. dit gebeurd ook als je het dashboard kastje opent. Het geheugen van de klok die in de radio zit is dan ook weg. Verder gaat er een interieurverlichting branden bij de voeten als je de sigaretten aansteker aan zet.. Vreemd probleem ik zat te denken aan een massa probleem?
Iemand een suggestie?

ruud057

Geplaatst door ruud057 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Cadillac 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Francis44 (0), 17 jaar geleden

Veel kans dat er inderdaad een massaprobleem bestaat. Voor de radio: controleer met een multimeter de rechtstreekse plus verbinding naar de batterij, dus niet de plus die via de contactsleutel gaat, en zeker de massaverbinding. Doe dit met gesloten en open deur om eventuele veranderingen te ontdekken. Indien nodig leg nieuwe verbindingen. Indien de massa of de rechtstreekse plusverbinding even wegvalt verliest de radio zijn geheugen. Controleer ook de verbindingen van de aansteker. Als beide problemen tegelijk ontstaan zijn is er een grote kans dat ze samen verdwijnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac 0 of stel zelf een nieuwe vraag.