Cadillac Eldorado: Metaal in de motor gevlogen :-(

Bouwjaar: 1979, Brandstof: LPG, Motorcode: 5733 ccm

Via de carburateur een stuk metaal in de motor gevlogen. Ik heb reeds een paar stukjes kunnen opvissen met een magneet,maar de motor draait echt vierkant en enkel als ik de LPG kraan
volledig open zet. Kan dat zijn dat er stukken metaal tot aan de pistons geraken en daar schade aanrichten? Het metaal was wel in stukjes.

rudolf8885

Geplaatst door rudolf8885 (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Cadillac Eldorado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

garage van horne3459 (0) PRO, 10 jaar geleden

wat voor metaal wast het, hoe groot?

Als er iets in het inlaatspruitstuk valt kan het zeker bij de kleppen en de zuigers komen.

Kun je niet kijken welke cilinder niet meedoet en daarna in het bougiegat kijken met bv een endoscoop?

Kijk vooral goed naat de kleppen als daar geen metaal te zien is.

rudolf8885 (0) PRO, 10 jaar geleden

Het zijn stukken van een rondel,denk ik...en volgens mij is dat stuk onder de carburateur een soort inlaatspruitstuk,maar eerder een kamer die doorgaat tot aan de injecteurs.

anoniem-1573996169 (0), 10 jaar geleden

bougies eruit draaien en starten misschien heb je geluk dat er iets uitvliegt,en het kan zijn dat er iets tussen een klep en klepzitting is komen te zitten,het kan zijn dat de stukjes je bougies dichtgeslagen hebben,
kompressiemeten

firedriver (50), 10 jaar geleden

Denk dat je zijn boel kan demonteren, anders ???
Gr.

metalux (0) PRO, 10 jaar geleden

IK zou het risico niet lopen ,denk toch koppie demonteren. mocht het fout gaan moet je de kop sowieso demonteren met alle verdere schade/gevolgen van dien .

rudolf8885 (0) PRO, 10 jaar geleden

Hij kan nog starten,maar draait helemaal niet goed en als ik iets meer gas geef,hoor ik iets kletteren in de linkerkant van de motor. Kleppen stuk? Het is niet het geluid van een stuk losvliegend metaal in de luchtinlaat. Die bougies uitdraaien en dan starten ,ga ik zeker eens proberen, thanks

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk dat je toch de kop zult moeten lichten, zelfs de kleinste metaaldeeltjes kunnen als gevolg hebben dat er schade ontstaat wat zelfs later nog parten kan gaan spelen.

rudolf8885 (0) PRO, 10 jaar geleden

Er zijn inderdaad 2 bougies beschadigd. Eentje was gewoon het lipje tegen de kop geslagen en de andere was helemaal stuk geslagen. Ik denk wel dat al de metaaldeeltjes er nu uit zijn.Maar ik vind niets terug van de keramiekdeeltjes van de bougie. Nu eerst nieuwe bougies bestellen en dan eens kijken wat hij doet. De kop lichten kan ik hier thuis niet, ik heb hier zo goed als geen materiaal. Daarvoor zou die eerst naar onze garage moeten en die rit is me iets te ver om het risico te nemen, tot daar te rijden. Volgende week laat ik weer van me horen. Eerst nog kijken waar ik aan de plastieken bak onder de luchtinlaatcollectors van een lincoln navigator kan geraken. Die is namelijk ontploft bij een back-fire die naar binnen is geslagen. Mijn beide auto's staan dus nu in panne :-(

thorpe (0) PRO, 10 jaar geleden

zuiger in de laagste stand zetten, zijn camera,s voor en binnen goed rond kijken, ook op de cylinderwand richten die kan ook scheuren , als er een stukje metaal in de zuiger geslagen is probeer het er uit te krijgen , daarna compressie meten , de motor mag nu niet lopen eerst inspectie !!

vrg Thorpe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Eldorado of stel zelf een nieuwe vraag.