Cadillac Eldorado: water in fuel

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Diesel, Motorcode: 5.7

hallo allemaal wou gister me auto starten na 1,5 maand maar de startmotor deed niks hoorde alleen een relais heel zenuwachtig tikken als ik me contact omdraaide na de sleutel weer los te laten zag ik het lampje water in fuel branden als ik me contact uit zet en weer aan dan is het weg wil ik hem proberen te starten en laat de sleutel weer los dan brand het weer nou zijn waarschijnlijk me accus helemaal leeg en ben ze nu aan het laden zodra ze vol zijn wil ik me auto toch gaan starten moet ik me zorgen maken om het lampje water in fuel of brand dit altijd als de auto niet start en je laat je contact los? en mocht er echt water in me diesel zitten hoe weet hij dat dan en hoe los ik het probleem op kan het ook zo zijn dat de auto in een beveiliging schiet en daarom niet start?


groetjes walter

hoffmann

Geplaatst door hoffmann (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Cadillac Eldorado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Water-in-fuel. Dat is een sensor onderin de waterafscheiderfilter van de brandstof. Indien deze niet gaat branden VOOR het starten hoef je je er geen zorgen om te maken. Dit is waarschijnlijk het gevolg van te weinig spanning.

Indien dit lampje gaat branden bij normaal gebruik, tap dan via de onderkant van het filter het water af, en je kunt weer verder.

Groeten Marcel

hoffmann (0), 14 jaar geleden

ok thnx man maar zit dit filter dan in de tank?

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

nee, onderin je brandstoffilter, daar zit een soort waterafscheider in, met een voeler voor als het reservoir vol is. volg gewoon je brandstofleidingen en je zult het filter vinden Wally.

gr

Peter

hoffmann (0), 14 jaar geleden

ok bedankt maar zal eerst weer ff kijken als me accus vol zijn wat hij dan aangeeft( leuk hoor 2 accus ben bijna 16 uur aan het druppel laden)


groetjes

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Lege accu's , overstarten en dan de cadillac zelf ze laten laden, gaat stukken sneller.

gr

Peco power

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ja joh maar je gaat zo'n grote accu toch niet druppelladen gewoon een goede acculader een nachtje en hij is vol[quote=hoffmann]ok bedankt maar zal eerst weer ff kijken als me accus vol zijn wat hij dan aangeeft( leuk hoor 2 accus ben bijna 16 uur aan het druppel laden)


groetjes[/quote]

hoffmann (0), 14 jaar geleden

zijn er twee en dacht altijd dat het het beste was op deze manier

maar goed in ieder geval bedankt voor de tips

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Druppellader laat accu's leeglopen en laadt ze weer bij zodat ze "gebruikt"worden, dit verlengt de levensduur van de accu's als je de auto tijden niet gebruikt. Een leeggestartte accu gewoon opladen, of overstarten (of 2 zoals in jouw geval)

gr

Peco Power

hoffmann (0), 14 jaar geleden

oki thnx ga ze vandaag ff inbouwen weer en kijken of ie wil starten en of het lampje dan uit is zal wel weer een aardige rookwolk geven in de straat hahahaha

hoffmann (0), 14 jaar geleden

auto start weer en het lampje water in fuel brand niet meer

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

nou, takkerdetak dan nog maar ff rond op deze mooie dag

gr

Peter

hoffmann (0), 14 jaar geleden

ja idd heb weer aardig wat roetdeeltjes in de lucht geblazen hihihi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Eldorado of stel zelf een nieuwe vraag.