Chevrolet US Blazer: Aandrijving slipt ergens bij vol gas

Bouwjaar: 1985, Brandstof: LPG, Motorcode: 5,7

Aandrijving slipt als je vol gas geeft en het lijkt steeds erger te worden. Kan natuurlijk toeval zijn maar voor de filter en oliewissel (Dextron-2) in de 350 automaatbak nooit gemerkt. Ik heb mij laten vertellen dat dit de converter kan zijn. Is dit met een andere olie (Dextron-3?) nog te verbeteren of moet er een andere converter in of erger nog een bakrevisie.
Alvast bedankt voor uw reactie/hulp.

Henk

Vanche

Geplaatst door Vanche (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Blazer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

Olie peil goed? filter goed geplaatst? ook nieuwe o-ring bij filteraansluiting? veel ijzerslijpsel onder in de bak? waarom bakolie en filter vernieuwd? was die olie ook erg zwart en stonk verbrand? ga er eens mee langs een automatenspecialist, en laat die eens een opinie geven... want dit kan van alles zijn...... versleten platen, versleten rembanden, oliepomp niet goed, vacuum verkeerd aangesloten, governor niet fris, etc etc... is het een 2 of een 4 wheel drive?

Vanche (0), 11 jaar geleden

Het is een 4-wheeldrive.
De 4x4 tussenbak is er afgeweest i.v.m. een kapot lager en de automaatbak i.v.m. een lekke oliekeering rond de converter. Daarbij ook direct de olie en het filter vervangen. Olie en filter waren schoon al lag er wel wat vuil onder in de pan.
Na al deze reparaties kregen wij het idee dat de bak pas bij een hoger toerental aangreep als voorheen. Ook is daar nu het slippen bij gekomen wanneer te veel gas in een keer gegeven wordt.
Oile aan de pijlstok is nog schoon en stinkt nog niet (Het slippen doet hij nog maar sinds laatste 3 korte ritjes en we houden er rekening mee zodat dit niet of zo min mogelijk gebeurt).

Henk


Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Blazer of stel zelf een nieuwe vraag.