Chevrolet US Trans Sport: gaarne advies over aankoop van een Trans Sort van het bouwjaar 2

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Beste mensen,

Graag zou ik advies of ervaringen willen verkrijgen betreffende een Chevrolet Trans Sport van het bj 2000 of daarna. Ik heb zelf nu een pontiac TS en ben daar zeer tevreden over de kwaliteit van de motor / versnellingsbak. Weet iemand of er vaak voorkomende mankementen of problemen zijn bij de Chevrolet Trans Sport zijn? Is het rijden op LPG een probleem? Is de auto gemakkelijk zelf te onderhouden? Waar moet ik op letten bij de aankoop?

Ik hoor het graag en bijvoorbaat hartelijk dank!

Geert

Geert3480

Geplaatst door Geert3480 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

vd Lans (0) PRO, 17 jaar geleden

Op gas slaan de kleppen in ivm de hogere verbrandings temp. en de uitlaat spruitstukken willen nog wel eens krom trekken. let goed op het schakelen vd bak tijdens de proefrit peil de olie vd de bak die moet helder van kleur zijn.Rijden op lpg kan wel als de klepzetels zijn aangepast (harde zetels) dit voorkomt inslaan vd kleppen.

Jim106gti (0), 17 jaar geleden

let op lekkende inlaatspruitstuk pakkingen, bij elke transsport gaan ze een keer lekken. Dit kan je zien doordat er een plasje koelvloeistof of olie, aan de rechterkantvan het blok als je ervoorstaat, naast de cilinder kop ligt. Kan je makkelijk controleren door met een lange schroeven draaier eigenlijk naast de cilinderkop naar het hart van de V te prikken want daar gaat de vloeistof staan. Ik hoop dat ik het zo duidelijk omschrijf.
Koppakkingen willen er nog wel eens uitvliegen, zeker als je op gas rijdt.
Ik kan je niet aanraden om op gas te rijden, kunnen deze motoren slecht tegen.
Motoren willen wel eens klinken alsof er knikkers in zitten, een klein beetje is "normaal" maar als het erg word dan zijn het je klepstoters of erger zoals bart hierboven schrijft, ingeslagen kleppen.

let op of de airco werkt
let op wiellager geluiden

hoop dat je er wat aan hebt

groeten jim

Jim106gti (0), 17 jaar geleden

volgens mij snapt oilap het niet helemaal.
het oude model, dat met die hele schuine voorkant die is tot 1996 verkocht onder de naam pontiac transsport, in de aller eerste jaren (rond 1990) zelfs als chevrolet lumina maar weet niet of dit officiele import is geweest.
Vanaf 1997 was er in nederland het nieuwe model en deze werd tot 1.5 jaar geleden geleverd als Chevrolet Transsport.
De opvolger van de Chevrolet transsport is de Chevrolet Uplander, deze wordt niet officieel geimporteerd maar is wel via grijze import bij sommige dealers te leveren.
US-Chevrolet wordt uberhaupt niet meer geleverd via de importeur alleen via grijze import omdat deawoo natuurlijk chevrolet is geworden.

Maar goed wat oilap zegt is dus helemaal niet van toepassing op de vraag van Gert


groeten jim

Jim106gti (0), 17 jaar geleden

we hebben het over de nederlandse markt niet over de amerikaanse markt
aangezien hij het over een oud model transsport heeft dan zal hij dat model bedoelen met een schuine voorkant die in nederland geleverd is als pontiac transsport en hij is op zoek naar het model wat onderandere in 2000 geleverd is en dat is in nederland een chevrolet transsport.
Jij hebt het over de usa en ik over de nederlandse markt, jij maakt het voor geert alleen maar onnodig onduidelijk want hij zoekt neem ik aan in nederland een auto en het heeft dus helemaal geen meer waarde als antoord.

Ik heb jaren lang met die auto`s gewerkt dus ga me nou niet vertellen welke auto`s hier worden geleverd

metalux (0) PRO, 17 jaar geleden

ik wil het toch even vermelden

1989/ 1996 pontiac trans sport of chevrolet lumina APV

na 1996 is het nieuwe model zeker te koop in de US
en gaat onder de naam chevrolet Venture of pontiac Montana
wat je soms ziet in nederland dat sommige chevrolet trans sport(AKA Venture) dat ze een chome grilletje hebben
deze worden dan als een soort extra op een trans sport gezet
terwijl ze standaard zijn op de Venture(niet op de Montana)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.