Chevrolet US Trans Sport: Koelvloeistof bijvullen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Ik begrijp niet hoe dat bijvullen van die koelvloeistof werkt. In de TS manual staat bijvullen tot aan full cold bij koude motor. Onder op het reservoir staan die woorden ook. Ik begrijp niet hoe ik kan zien tot waar ik kan bijvullen?

Graag wat uitleg.

Groet,
Pete

nlpete

Geplaatst door nlpete (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Nou, op dat reservoir zit een dop, die doe je open en dan gooi je er wat dex cool in totdat het rode nivo bij die pijl staat. Als de motor koud is, is dat het nivo waar het moet staan. Je kunt ook koud de dop van de radiateur zelf afdraaien, indrukken en kwart slag draaien, dan er uit pakken, nu de radiateur helemaal volgooien met dexcool. dop weer goed erop, en nu auto starten en even een paar blokjes mee gaan rijden tot dat de auto op temperatuur is. nu de auto stopzetten en af laten koelen. na een uur of 2 weer in je expansievat (reservoir) kijken hoe het nivo nu is. weer niks te zien? dan weer bijvullen. Het resevoir zit aan de bestuurderskant tegen het spatbord, het reservoir aan de bijrijders kant is voor de ruitensproeiers.

gr

Peco Power

nlpete (0), 13 jaar geleden

Ik moet zeker in het reservoir kijken om die pijl te zien.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

nee, die staat op de buitenkant, maar is slecht zichtbaar, ongeveer een bodempje dexcool moet er in, iets te veel gooit ie er zelf wel weer uit...

gr

Peco power

nlpete (0), 13 jaar geleden

Nou oké, zodra het weer even droog is hier ga ik met mijn vergrootglas op onderzoek uit.

De koelventilator gaat pas laat aan merk ik (105C). Maar dat is normaal heb ik hier al gelezen...

(bij 105C brengt die hem weer helemaal terug naar 85C, in korte tijd, zie de meter zo teruglopen...)

Gr,
Pete

nlpete (0), 13 jaar geleden

Ik heb net gekeken. Er staat gewoon een bodempje in met koude motor. Onder de letters FULL COLD staan alleen twee verticale strepen, die helemaal van beneden naar de bovenkant van het reservoir lopen, dus ik ben geen andere streepjes tegengekomen.

Als de motor warm is dan zit er nog een heel klein plasje precies boven de afvoerslang naar de motor. Is dat ok?

Is het koelsysteem makkelijk zelf schoon te maken?

Gr,
Pete

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.