Chevrolet US Trans Sport: Lambdasonde

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 3,4 L

Hallo techneuten,

Sinds enige krijg ik de storing P0135, wat volgens mij betekend dat ik de voorste lambdasonde moet vervangen.
Aangezien ik op internet veel lambdasonde's met grote prijsverschillen tegen kom en er ook vaak niet bij staat of het de voorste of de achterste is,
is mijn vraag wat is het verschil tussen de voorste en de achterste.

Groet, Wiebe

wiebe44

Geplaatst door wiebe44 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

voorste stuurt aan,achterste kontroleerd na en corrigeerd indien nodig,voorste is vaak de probleemgever bij dit type...

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

voorste is inderdaad anders dan achter en heeft ook een andere stekker.. vervangen is als je het nog nooit gedaan hebt ff lastig, maar op de brug wel te doen. ik heb 'm wel liggen, stuur je ff een pm

gr

Peco Power

wiebe44 (0), 11 jaar geleden

Ik heb inmiddels de voorste lambdasonde vervangen, maar het probleem blijft, na maximaal 10 km. gaat het motor management lampje branden en lees ik code 0135 uit, wanneer ik de code wis met draaiende motor blijft de storing zeker 150 km. weg, kan dit nog een andere oorzaak hebben ? De motor loopt verder prima.

Groet Wiebe

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

vreemd, want die kode staat echt voor de lambdasonde...stekker wel goed? niet de draden genekt met er in draaien?

wiebe44 (0), 11 jaar geleden

Hallo Peco,
Bedankt voor je reactie, ik ga hem er maar even uithalen om te bekijken, het is overigens geen originele maar een universele die ook geschikt moet zijn voor deze auto volgens de gegevens.
Groet Wiebe

wiebe44 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de lambdasonde er weer uitgehaald, alles nagekeken , maar niets bijzonders gevonden, probleem blijft, zijn er nog andere mogelijkheden ?

Mausx (0), 11 jaar geleden

P0135 betekend ook niet vervang de lambda-sonde. het betekend dat daar een storing gemeten word.
De auto loopt op lpg. weet je zeker dat de lambda-sonde gebruikt word op lpg?

En het kan prima gebeuren dat deze auto gewoon geen universele sonde accepteerd. maar daar zal Mercury meer verstand van hebben.

wiebe44 (0), 11 jaar geleden

lpg lijkt mij niet het probleem, ik heb inmiddels bijna 250000 km met deze auto op lpg gereden, tot nu toe zonder problemen, misschien moet ik toch een originele lambdasonde monteren ?

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

er zit zelfs verschil tussen de bouwjaren, de voorste lambdasonde geeft code p0135 en dat heeft te maken met de verwarming van de lambdasonde, deze verwarmt altijd.....en met een universele? hoe heb je dat met de stekkeraansluiting gedaan dan?

gr

Peco Power

wiebe44 (0), 11 jaar geleden

Hallo Poco,
Dat van de verwarming klopt wel want wanneer ik de oude lambdasonde doormeet blijkt de verwarming stuk te zijn, de stekker heb ik van de oude af geknipt en aan de bedrading van de nieuwe gesoldeerd, krimpkousje er om gedaan en weer goed geisoleerd, volgens de beschrijving en het schema moet de bedrading ook goed zitten, Blijft vreemd dat hij code p0135 blijft aangeven, want de verwarming van de nieuwe heb ik ook doorgemeten en dat is goed.

Groet Wiebe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.