Chevrolet US Silverado: mijn silverado c1500 van 92 wilt niet meer starten

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7 tbi

hallo
ik ben nieuw op deze site
ik heb een silverado staan waar ik wat laswerk aan de cabine heb gehad en ik heb de batterij volledig ontkoppeld van de wagen tijdens de laswerken,
na de laswerken wou de wagen heel moeilijk terug starten maar na lang proberen dan toch gelukt,
lpg tank was ook bijna zogoed als leeg toen en als ik hem op benzine deed draaien dan kwam er enorm veel zwarte rook uit de uitlaat en wou de wagen nog met moeite blijven draaien.
sinds dien krijg ik de wagen niet meer gestart. de wagen had wel 2 jaar langs de kant gestaan en dacht dat de benzine wel kapot zou kunnen zijn
en ik heb er deze week een andere benzine bank ondergestoken en ook de leidingen tot aan de motor vervangen van een andere silverado die wel nog reed op benzine.
maar mijn probleem is dat de wagen nu nog niet wil starten nu dat er een andere benzine bak onder zit waar ik zeker van ben dat die goed is.
wie kan mij goede tips geven waar ik nog moet zoeken achter de start problemen?
voor dat ik de laswerken heb uitgevoerd starten de wagen heel goed.
alvast bedankt
kenny

kennyvw

Geplaatst door kennyvw (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Silverado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 9 jaar geleden

Dag Kenny,

Op benzine: werkt de brandstofpomp nog wel? Deze hoor je enkele seconden draaien nadat het contact aan is gezet (niet starten). Ontkoppel desnoods even de aanvoer leiding onder de motorkap (die vanaf de brandstofpomp komt). Hier moet voldoende benzine uit komen bij het aanzetten van het contact. Mogelijk is het benzinefilter vuil. Controleer dit voor de zekerheid.

De benzine kan inderdaad "oud" geworden zijn: na het vervangen van de benzinetank, is toen de benzine ook vervangen, of is de oude benzine (uit de oude tank) over gegoten in de andere tank? Gebruik het liefst nieuwe benzine.

Vonken de bougies nog voldoende? Even los draaien en tegen het blok aan testen. Is het luchtfilter schoon genoeg?

Je kunt storingscodes uitlezen om sneller achter de oorzaak van het probleem te komen: http://www.troublecodes.net/gm/ Desnoods kan de garage dit doen met een uitlees apparaat.

Op LPG: bij een te lege tank zou starten ook moeilijker kunnen gaan, maar het zou wel moeten kunnen (als hij goed werkt op benzine). Probeer hem eerst goed op benzine te laten lopen.

Of het lassen dit probleem heeft veroorzaakt is moeilijk te zeggen. Als hierdoor de motorcomputer of een sensor beschadigd is geraakt, is het wel mogelijk (uitlezen dus). Controleer eerst de drie belangrijkste zaken: brandstof, vonk en lucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Silverado of stel zelf een nieuwe vraag.