Chevrolet US Caprice: Olie voor de automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8 5.0

Nu het sleutel probleem is opgelost, heb ik nog een vraagje aan het forum.

Wat voor olie moet in de automatische versnellingsbak. Wat er nu in zit ziet er een beetje rood/oranje uit.

groetjes

Mieke en Henk

cederik

Geplaatst door cederik (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Caprice? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

da's goed, atf moet rood zijn, als het zwart wordt is het op qua leeftijd of er is iets ernstigs aan de hand (verbrande platen oid) dus niks aan doen,
automaatbakolie check je trouwens met een warme motor en stationair lopend in de P op de peilstok staat low en full (met gaatjes erbij) en een merkgaatje van add 1 quart (gallon) als het nivo maar in de buurt van full staat is het altijd goed. Automaatolie elke 50000 miles vervangen (ong 80000 km en ook het filter onder in de bak, dan gaat zo'n bak (79er caprice dus waarschijnlijk een 350 turbohydramatic bak)bij normaal gebruik nooit weer af. Ga je ermee de bergen in of hang je er een caravan of dikke aanhanger achter dan zou ik een extra bakoliekoeler plaatsen.
type olie die d'r in moet is atf II

Greetz
Peco power

cederik (0), 15 jaar geleden

Bedankt !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Caprice of stel zelf een nieuwe vraag.