Chevrolet US Chevy Van: Problemen met toeren/snelheid.

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7L. V8

Hallo,

Mijn probleem is dat de auto met normaal gas geven in toeren/ snelheid terug valt.Als je gas bij geeft duurt het even voordat de auto het pakt. Soms heb je in de tussentijd zover je voet in gedrukt dat hij opeens de kickdown activeerd.
Daarna heb ik gewoon mijn voet eens stil gehouden en gekeken hoe hij dan reageert. Als ik 80 km per uur rij en dan voet daar stil op zet valt de auto weg tot ongeveer 75 km per uur, gaat dan terug naar 80 zakt weer naar 75 enz enz. Dit gebeurd om de 50- 100m schat ik. Alleen na ongeveer 20 km rijden deed de auto het weer normaal.
Probeerde ik een dag later de auto weer, kwam het probleem terug. Toen de auto even stil gezet en het probleem was weer weg.
Ik heb geen idee waar ik het zoeken moet. Heb ook niet veel verstand van auto's.
Heeft iemand een idee. Ik heb gezocht in dit forum, maar kon hetzelfde probleem niet vinden.

Alvast bedankt,

Gr Guus

Buul

Geplaatst door Buul (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevy Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Rijd de auto dan op LPG? Is het probleem op benzine dan weg?
Zo'n grote amerikaan is niet hetzelfde als een gemiddelde europeaan. Niet alle garages zijn bekend en handig met USA auto's. Kijk even rond anders.
Straks is het heel simpel.

Buul (0), 16 jaar geleden

Nou, ik zit op het moment in finland. Mijn auto word begin maart gekeurd. En ik wilde ook dan pas weer terug zijn in Nl.
De auto rijd al even alleen op benzine, omdat ze hier geen lpg kennen (althans voor particulieren)
En ik ben hier nog geen goede garage voor amerikanen tegen gekomen, alhoewel je zeer veel van deze auto's ziet rijden.
Dus ik dacht er eerst zelf even naar te kijken.

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Spreek anders een Fin aan die ook zo'n bak heeft, ik neem aan dat ze nogal zelfredzaam zijn en bovendien engels spreken. Wie weet.
Je geeft niet goed antwoord op mijn vraag, is het probleem uitsluitend op LPG? Ook een lpg auto moet eerst op benzine goed lopen wil deze op lpg goed kunnen lopen.
Hoe is het weer daar?

Buul (0), 16 jaar geleden

Oh sorry,

Ik bedoelde dat de auto dus alleen op bezine rijd, nu dan. Ik kan het dus ook niet testen op lpg. Dit omdat ik dat hier niet kan tanken. De auto heeft voorheen gewoon goed gelopen op benzine. (en ook op lpg toen ik die nog in de tanks had)
En ja ik zal inderdaad eens even rondvragen. Maar vaak zie ik de chevy's of rijden, of die staat geparkeerd en zie ik dus ook de eigenaar niet. Maar dat komt allemaal wel goed.

En het weer is hier nu wat minder. Dwz regen en veel wind. Denk hetzelfde als in Nl. Vorige week was het beter. Lag er een mooie pak sneeuw. Maar ja helaas is die nu dus weg..

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

guus, wss moet je EGR klep gereinigd worden
groeten
Peco

Buul (0), 16 jaar geleden

Hallo Peco,

Nou ik heb ff gekeken en idd. Het probleem ligt daar. Ik begrijp dat dit een vacuum systeem moet zijn En ik dus geen rook zou mogen zien in die omgeving, wat dus wel het geval is. Niet veel. Maar toch. Dus ik ga even verder kijken. Maar nu weet ik waar ik zijn moet.
Bedankt voor het advies. Kan ik weer gewoon normaal en relaxd rijden.

Mvg Guus

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Guus , waar in finland zit je? ik heb een kennis in Goteburg, Fin van oorsprong en de man (Jaramo) is zeer kundig op het gebied van USA billar (autos in het scandinavisch) en kent ook veel Finnen die dit in hun thuisland kunnen. Dus misschien dat ik wat voor je kan doen hier in Nederland. (connecties leggen). waarschijnlijk is het alleen de pakking , een beetje handigerd knipt zo een nieuwe of past de klep aan, last de klep aan de binnenkant dicht en plugt de vacuumaansluiting af. ik wou wel ff een afbeelding meezenden maar dat lukt hier helaas niet

mazzel
Peco

Buul (0), 16 jaar geleden

Peco, Ik woon in Espoo, ligt bij Helsinki.
Ik heb ook even gekeken of ik Goteburg kon vinden. maar ik kon alleen Göteborg vinden. en dit lag in Zweden ?? Was anders wel handig geweest iemand met meer conecties te kennen daar. ik zie voldoende Chevy's rijden. maar denk inderdaad dat de meeste eigenaren zelf thuis sleutelen.
ik heb nu dus ook al enige tijd mijn EGR klep afgesloten en dit werkt prima. Moet wel zeggen dat ik maar een kant heb afgesloten. (alleen de slang) Had niet de juiste middelen om dit aan beide zijden te doen. Ben momenteel ook even in Nederland. En de wagen word nu dus ook helemaal nagekeken en tevens ook gekeurd. Ik verwacht morgen ook een telefoontje zodat ik mijn Chevy weer kan gaan ophalen. En daarna de reis weer kunnen te hervattemn terug naar Finland.

In ieder geval bedankt voor alle tips.

Groeten Guus

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Okay Guus,

Ik bedoelde dus ook Goteburg Zweden, maar het betreft hier een Fin die in Zweden woont en van oorsprong uit Helsinki komt. Ik zal hem eens even vragen wie er in Helsinki vertrouwd aan je chevy kan sleutelen mocht je weer problemen hebben. Je hoort nog wel van mij. Ik neemaan dat ze je egr nu weer repareren en laat even een stuk pakking meegeven war je zelf evt een pakking van kunt knippen. Goede reis naar Scandinavie!

nakemiin
Peco

Nog even een naschrift, heb net even contact gehad met goteburg en daar wordt heel simpel gezegd: maak gebruik van de helsinki cruising night!! elke eerste vrijdag van de maand (zomers) komen er honderden us-car freaks (rodders noemen ze ze in finland) bij elkaar, daar moet je de nodige contacten kunnen op doen!!!
verzamelpunt is de Helsinki Ice Hall parking. begint de eerste vrijdagavond van april, je zult je ogen uitkijken wat er allemaal aan amerikanen op komt draven.

peco

Buul (0), 16 jaar geleden

He Peco,

Zo, we zijn net terug van Nl. Dit via Denemarken en Zweden gedaan. Chevy rijd weer heerlijk. Had wel weer de nodige onkosten, maar ja. Ons autoke is dan ook niet de jongste meer.

We zijn hier al eens naar een Chevy meeting geweest (via journeyman) waar er al veel mensen op af kwamen. Alleen de mensen daar zeiden dat het een kleine meeting was voor hen. Was nl de laatste van het jaar. Waren maar 50 auto's of zo.. Nou ben in NL wel af en toe eens geweest naar een meeting. Maar daar waren echt niet veel meer Chevy's aanwezig. Dus ik ben benieuwd hoe de grote meetings er dan uit zien.
En dat er hier in Helsinki zoiets te doen was wisten we nog niet. Das mooi te horen.

Dit weekend is er ook een American Hot Rod evenement. Alleen hebben we de plannen om naar St.-Petersburg, Rusland te gaan. (Niet met de Chevy hoor) Dus helaas kunnen we daar niet heen gaan. Maar we zullen ons dan troosten met de meeting in April (en dan de volgende zomer maanden natuurlijk). Kijk er nu al naar uit.
En ja. Als we daar geen contacten kunnnen leggen weet ik het ook niet meer :-)

In ieder geval Kittos voor de informatie.

We zullen er zeker gebruik van maken.

Gr vanuit Espoo.

Guus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevy Van of stel zelf een nieuwe vraag.