Chevrolet US Chevelle: raar geluid

Bouwjaar: 1970, Brandstof: Benzine

Sinds twee dagen hoor ik een vreemd geluid bij het rijden,net of er metaal langs elkaar geschuurd word,er zit genoeg olie in de automaat,als de motor koud is hoor je eigenlijk niets,maar als ik een tijdje aan het rijden ben hoor je het heel erg,ook als ik hem in de achteruit zet hoor je zoiets als kloing,vreemd,is er iemand die hier ook ervaring mee heeft gehad,als het toch aan de automaat zou liggen weet iemand dan ook wat de kosten hiervoor zijn het is trouwens een chevelle malibu met een smallblock 4 deurs, b.v.d.

dave74

Geplaatst door dave74 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevelle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Aangezien het geluid erger wordt naarmate de zaak warmer wordt zit ik te denken aan de naaldlagers van de tussenas, ook vanwege het boink bij het in de achteruit zetten. de naaldlagertjes zitten in de vier dopjes op de kruiskoppeling achter aan je aandrijfas, dus dat deel dat met 4 boutjes 11 vastzit aan je achteras. Maar dit soort geluiden kan ook betekenen dat er iets in de achteras of in de bak of het onderstel aan de hand is, is zo achter het scherm moeilijk te identificeren.
even over het reviceren van de bak, meestal is het goed te doen door iemand die er een beetje verstand van heeft, maar aangezien ik er van uit ga dat jij een 307 cub inch(iets meer dan 5.0 liter) blok hebt (of anders een 350/5.8liter) zul je er waarschijnlijk een turbo 350 of een turbohydramatic bak onder hebben zitten. Die bakken hebben onder alle chevy's en andere gm producten gezeten vanaf zo 1968 tot begin jren 90 dus ik zou gewoon gaan voor een goede gebruikte bak,bij een heleboel amerikanen importeurs/ handelaren/sleutelaars/slopers te vinden. een beetje handig iemand sleutelt die er in een middag onder.
suc6
Peco

dave74 (0), 16 jaar geleden

Hoi Mercury,sorry voor mijn late reactie,ben goed ziek geweest,dus heb nog nergens tijd voor gehad,maar hij maakt het geluid nu ook al als hij nog koud is een collega van me meende trouwens dat het de uitlaatschotten in de demper zijn,kan ook mogelijk zijn omdat hij wel goed schakelt dus ga ik dit als eerste vervangen aangezien ik er toch een cherrybom onder wou gaan zetten,is het probleem dan nog niet verholpen ga ik aan de slag met jouw advies,bij deze harstikke bedankt in ieder geval groeten dave

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Dave, indien het de uitlaatschotten zijn, dan ff de uitlaat wat restricten, (dichthouden, een beetje infinintief zijn met het bedenken hoe) en dan weer een stukje rijden (niet te ver natuurlijk omdat ie z'n uitlaatgassen niet goed kwijt kan) geluid moet dan anders zijn ivm andere druk in het uitlaatsysteem. Wat ik zelf eens gehad heb en me rot naar gezocht heb was een ophang rubber van de uitlaat, hie zat een metalen binnenbeugeltje in en die maakte (nadat het rubber er af was gesleten) een schurend contact geluid met de carroserie, (beetje pieperig). Maar goed, een paar goede cherrybombs eronder en je bent van alle bijgeluiden af ;-) (je hort ze er in elk geval niet meer bovenuit)
suc6
Peco Power

dave74 (0), 16 jaar geleden

Hoi Peter,we hebben het gevonden,het was een motorsteun die afgebroken was,daarom kantelde het blok,en trok daarmee de uitlaat scheef en de pot raakte dus de aandrijfas,stom maar goed het is opgelost,jij in ieder geval bedankt,groeten dave

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevelle of stel zelf een nieuwe vraag.