Chevrolet US Corsica: Remprobleem Rechtsvoor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 LT

Goedemiddag, sinds een half jaar problemen met een vastzittende rem rechtsvoor.
De remklauw na het probleem gedemonteerd en goed gangbaar gemaakt, ook de geleiders (met kopervet ingesmeerd), nieuwe remslang, remolie en nieuwe remblokken gemonteerd, en ontlucht met draaiende motor, verder de remschijf af laten draaien.

Helaas het zelfde probleem weer naar 3 maanden, de remblokken waren verglaasd, dus opnieuw de hele handel schoongemaakt en nieuwe remblokken.
Tot aan vorige week zonder zorgen gereden, daarna opnieuw hetzelfde probleem.

Vandaag de werking even goed bekeken en vergeleken met linksvoor.
Linksvoor kun je de remzuiger zonder moeite terug duwen, rechtsvoor zit er geen beweging in, echt muurvast.
De remzuiger rechtsvoor is alleen terug te duwen wanneer de ontluchtingsnippel op de remklauw wordt losgedraaid.

Dus volgens mij zit het probleem niet in de remklauw, maar in de ABS pomp.
Ik weet het echter niet zeker, vandaar dat ik het probleem hier plaats.

Jullie antwoord afwachtend groet ik vriendelijk,
Hidzer.

Hidzer

Geplaatst door Hidzer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Corsica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

metalux (0) PRO, 12 jaar geleden

remslang???

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

IK zou op de sloop en andere remklauw halen (deze corsica's zijn al met bosjes naar de eeuwige jachtvelden gestuurd, vanwege een overdreven mate van antipubliciteit(niemand wou er wat voor geven)) en die eens monteren. Je hebt de remslang al vervangen zeg je, maar als je ontlucht, stroomt ie dan mooi door? Veel kans dat er op je remzuiger een rand is ontsstaan dor een lange tijd stilstaan of zoiets, en elke keer als je weer op dit punt bent na een aantal km's komt ie weer dit randje tegen en gaat ie niet weer terug...
Je zou ook de klauw kunnen verwijderen en dan de zuiger eruit pompen met luchtdruk, maar dan moet je wel weten wat je doet, want dat is een beetje link voor je vingers... en er weer inzetten is ook net een kunstje.

Gewoon even de autodemontage bedrijvebn afbellen en een andere, goed gangbare klauw ophalen en kijken wat er dan gebeurd, Je abs pomp vervangen... dat is niet een hele simpele klus en draait eigenlijk uit op een economisch total loss van de auto...(helaas)

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Corsica of stel zelf een nieuwe vraag.