Chevrolet US Trans Sport: Versnelling Chevrolet Trans Sport schokkerig bij lage snelheden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4

Beste kenners,

Ik ben sinds vier jaar in het bezit van een Chevrolet Trans Sport uit 2003. Met inmiddels bijna 300.000 km op de teller. Je kan er natuurlijk op wachten: de wagen begint een beetje raar te doen af en toe. Jongste probleem is de automatische versnellingsbak. Die schakelt erg schokkerig over als ik in een file rijd, of optrek bij een stoplicht. Maar vooral op- en terugschakelen bij lage snelheden vindt 'ie niet leuk.

Is de versnellingsbak hier naar zijn grootje aan het gaan of kan het opgelost worden met een flesje wonderolie?

belumcukur

Geplaatst door belumcukur (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Bak zal een keer aan een revisie toe zijn natuurlijk, maar of dat nu al is?? dan zou ik er zelf mee moeten rijden, en voeln, kijken, luisteren etc etc.
Goed, dat lukt niet vanachter een scherm, dus de volgende vragen...
Is de bakolie wel eens ververst?
zo ja wanneer (bij welke km-stand?) en is er toen ook een nieuw transmissiefilter ingekomen?
Wat is het peil van de automaatbak olie, goed op pijl, geen schuimvorming aan de peilstok? controleer met warme motor, liefst na een wat langere rit (min 10km) en met de motor draaiend, staionair in de Park. Ruikt de olie erg verbrand en is deze donkerbruin/zwart van kleur? of nog mooi donkerrood?
Wordt er veel mee in de stad of op binnenwegen (tot 80km/h ) mee gereden? op dit soort wegen, zet de auto in zijn 3 en niet in de D, merk je nu verschil?
geef hier even antwoord op, dan zal ik kijken wat ik voor je kan doen.

gr

Peco Power
Wordt de auto veelvuldig gebruikt met een aanhanger/caravan?

belumcukur (0), 13 jaar geleden

oei, wat een boel mogelijkheden, Peco Power. Ik moet even diep onder de motorkap duiken met het boekje in de linkerhand en de peilstokjes in de rechterhand, begrijp ik. Ik meld me weer zodra ik antwoord op al jouw vragen heb! Dank! En het woordje 'nu al' bij 300k op de teller in jouw verhaal stelt me enigszins gerust. Hopelijk kan ik nog even voort met deze prachtige wagen, ik heb helemaal geen zin om mijn Chevy in te leveren.

En ik ga ook eens proberen in de 3 te rijden, want de wagen wordt voornamelijk gebruikt voor ritten van <10-25 km in dorpen en steden. Heb er nooit aan gedacht om iets anders dan de D te proberen. Wordt in het boekje ook niet echt aangeraden.

En nee, ik heb geen caravan en trek bijna nooit iets. Is ook niet nodig. Twee stoelen eruit en je kunt alles in de wagen zelf kwijt. Laatst nog met vier fietsen rechtopstaand naar de duinen gekacheld, plus de mensen erbij die erop moesten gaan zitten, no problem at all.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.