Chevrolet US Trans Sport: Zoemend geluid bij voorwielen/stuuringssysteem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4 V6 F AWD

Ik rijd in een Chevrolet Trans sport AWD Versatrack uit 2003,

Sinds enige tijd hoorde ik tussen de 80 km/h en 110 a 120 km/h een zoemend geluid, met name als je (op de snelweg) licht naar rechts stuurde bij de voorwielen vandaan komen. Het stuur kreeg ook een lichte trillings op dat moment. Maar het klonk ook weer niet zo erg dat ik dacht ik moet er is naar laten kijken. Maar inmiddels hoor ik het al vanaf 40 - 50 km/h. Het maakt best wel een lawaai, behalve als ik naar links stuur. Rechtdoor en naar rechts hoor ik dus wel dat lawaai.

Weet iemand toevallig wat dit kan zijn? Ik heb gelezen dat het de homokineet kan zijn, kromme remschijven of de wiellagers.

En wat voor kosten zitten hier eventueel aan verbonden?

Vr groet
Bob

Bob93

Geplaatst door Bob93 , lid sinds 8 jaar geleden

6 Reacties

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

Zoemen/gieren is meestal een wiellager..
Kosten bespreken we hier niet, die verschillen per garage.

mvg.
Hans

Bob93, 8 jaar geleden

Het is meer zoemend dan gieren. Alsof er iets aanloopt en het is dus over een tijdsbestek van 4 a 5 maanden erger geworden. Niet plotseling. Duidt dit dus op de wiellagers?

hiernaast krijg ik, elke keer als ik de auto start, een oliekuipje op het message center te zien. Deze gaat telkens na twee minuten weer uit. Is dit een storing in het systeem of is dit iets ernstigs?

Ook soms na enige tijd (rustig) rijden begint het ((ABS)) lampje te branden en dat gaat gepaard met het All Wheel Drive teken op het message center (die twee assen, waarvan de voorste schuin naar rechts staan), wat betekent dat de AWD is uitgeschakeld en je merkt ook dat het uitgeschakeld is. Hoe kan dit?

mvg
Bob

Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

Bob, nu stel je 3 vragen tegelijk..
Wat betreft het gezoem: krik de auto eens op aan de voorzijde en draai aan het wiel.
Houd de fusee vast en voel of het daar ook trilt en luister of je het lager hoort.

Wat betreft de andere 2 problemen: laat de auto eens uitlezen.
Gissen is vaak missen en zorgt voor onnodige kosten.

mvg.
Hans

R_Bakker PRO, 8 jaar geleden

Dat oliekannetje is olie niveau of service onderhoud die uitgevoerd dient te worden.
ABS storing laten uitlezen wellicht dat te maken heeft met het geluid dat je hoort(wiellager)

Laat er eens een monteur mee rijden en uitlezen.

Bob93, 8 jaar geleden

Ja maar het olieniveau is gewoon op peil. En Dat kannetje begon te branden, net nadat hij een grote beurt had gehad en dat ik een rekening kreeg. Je zou verwachten dat je dan niet binnen een week al weer iets hebt.

Maar bedankt, ik ga er inderdaad even een monteur mee laten rijden.

R_Bakker PRO, 8 jaar geleden

Druk eens een paar keer op het knopje bij de teller je hebt dagteller 1 dagteller 2 KM stand en olieserve in % daar moet tussen 0 en 100 nagelang de service geleden is bij 10 begint deze aan te geven dat je onderhoud moet plegen.

Mischien is het vergeten bij de beurt.

Contact aan teller knopje indrukken tot hij op service staat knopje ingedrukt houden net zo lang hij op 100 spingt loslaten contact uit zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.