123 bezoekers online

vapour lock

Bouwjaar: 1965, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2700, Vermogen (kw): 75

goedemorgen,

ik heb al een een aantal jaren een probleem met mijn chevrolet corvair uit 1965.

Bij hoge temperaturen (vanaf 25 graden) wordt de motor erg heet met als resultaat dat de motor begint te stotteren en uiteindelijk afslaat. Ik vermoed dat de auto last heeft van vapour lock, want als ik een half uur wacht en de motor enigzins is afgekoeld kan ik de auto weer starten en verder rijden. (totdat de motor weer te heet wordt en met een kwartier de motor weer afslaat.) alles aan de motor is orgineel, alle pakkingen en rubbers zijn vervangen en al het plaatwerk zit er nog op dus er kan geen koellucht ontsnappen. ook de orginele thermostaatpakkingen tussen de carburateur en het spruitstuk zijn vervangen. zoals ik al schreef alles is orgineel dus het zou moeten werken. (55 jaar geleden kon het ook). ik vermoed dat het misschien ook een elektrisch probleem kan zijn ? de bobine en dynamo worden ook gloeiend heet. en ik weet niet of de bobine een orginele is . (dynamo is wel orgineel)

graag jullie mening.

alvast bedankt

hebik

Geplaatst door hebik , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

atte PRO, 4 dagen geleden

Zit de originele ontsteking er ook nog op? Zo ja, controleer de condensator eens.

    ja, alles is nog orgineel, de condensator kan ik gauw genoeg vervangen (Als ik eenmaal weet welk type condensator er op hoort te zitten) hopelijk is het probleem daarmee opgelost. - hebik, 3 dagen geleden

Theo Sparenburg, 3 dagen geleden

Mocht het vervangen van de condensator niet de oplossing zijn dan zou ik op het moment dat de auto uitvalt eens controleren of je dan nog wel vonk hebt. Dan weet je in ieder geval of je moet zoeken bij het benzine- of ontstekingsgedeelte en kan je veel gerichter gaan werken aan de oplossing.
Ik neem aan dat je de werking van de klep voor de luchtinlaat van de carburateur hebt gecontroleerd.

vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet USA of stel zelf een nieuwe vraag.