Chevrolet Kalos 2007: afslaan direct na het starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Lpg, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B12S1, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 53

Hallo,

Wij hebben een Chevrolet Kalos op LPG uit 2007. Sinds kort wil hij niet meer starten. Dat wil zeggen; hij start, maar slaat direct daarna weer af. Met koud weer heeft hij hier voor mijn gevoel meer last van dan normaal, maar het lijkt sowieso steeds erger te worden. Voorheen moest ik het soms een paar keer proberen, soms met wat extra gas, en meestal startte hij dan wel.

Hij is al bij de garage geweest en in de computer blijkt geen storing te zitten. De monteur stuurt me naar de LPG specialist omdat dit misschien aan de injectoren inbouw/opbouw kan liggen. De LPG specialist zegt dat het niet aan de LPG installatie ligt omdat hij pas na een paar minuten overschakelt op LPG en voor die tijd de LPG installatie niet nodig heeft.

Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen?

Alvast bedankt!

wizzie

Geplaatst door wizzie , lid sinds 14 jaar geleden

8 Reacties

wizzie, 4 maanden geleden

Wellicht een bruikbare toevoeging; hij liep ook af en toe onregelmatig. De laatste keer dat hij wel startte reed ik ongeveer 100 meter, daarna ging hij heel onregelmatig lopen in een te laag toerental. Hij schudde wat en toen ik gas gaf sloeg hij af. Daarna kreeg ik hem niet meer aan.

wizzie, 4 maanden geleden

Ohja nog een toevoeging; de problemen waren alleen als ik net wegreed. Als hij eenmaal liep en de motor wat warm begon te worden bleef hij probleemloos draaien.

HILGER PRO, 4 maanden geleden

Had pas geleden met een AVEO dat hij slecht aansloeg , pas na een keer of zes bleef hij draaien .
Zij het nog erg onregelmatig maar na een paar minuten draaide hij als een zonnetje .
Na wat overleg op dit forum kwamen we er achter dat de thermostaat stuk was .
Deze vervangen maar probleem bleef en uiteindelijk de koelvloeistoftemperatuursensor vervangen en het probleem was over . Misschien heb je hier iets aan .

wizzie, 4 maanden geleden

Hallo Hilger,
bedankt voor de reactie! gaf de computer bij de AVEO ook foutcodes? In andere woorden; als de computer bij mij geen problemen aangeeft, kan dit dan alsnog het issue zijn?

HILGER PRO, 4 maanden geleden

Nee, totaal geen foutcode's

HILGER PRO, 4 maanden geleden

Zie de topic van ongeveer een maand geleden over de AVEO ( slecht aanslaan )

wizzie, 4 maanden geleden

bedankt!

Ik heb de thermostaat eruit gehaald. Zag er op het oog goed uit. Ik heb hem getest aan de hand van onderstaande video, en hij werkte naar behoren.
https://www.youtube.com/watch?v=-1uszG_4...

Daarna heb ik de koelvloeistoftemperatuursensor eruit gehaald. Ook die zag er niet gek uit, dus deze heb ik doorgemeten aan de hand van onderstaande instructie, en de gemeten waarden komen overeen met de waarden in de video;
https://www.youtube.com/watch?v=-1uszG_4...

Het lijkt mij dus niet zo zinvol om ze te vervangen, of zie ik dat verkeerd?

wizzie, 3 maanden geleden

Ondertussen een paar weken verder.. het schoonmaken van de thermostaat en de temperatuursensor heeft blijkbaar iets geholpen.

Hij start nu weer redelijk. Slaat nog wel eens af direct na het starten, maar als ik een beetje gas geef blijft hij meestal lopen, terwijl hij eerder direct weer afsloeg na het starten, hoeveel gas ik ook gaf.
En als hij warm is loopt ie prima.

Nog steeds vervelend dat hij niet soepel loopt op een koude motor, maar ik kan in ieder geval weer rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.