Daewoo-Chevrolet Kalos: Afslaan tijdens het rijden Daewoo Kalos 1.4 (2002)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb sinds afgelopen zomer een Daewoo Kalos 1.4 uit 2002.
Sinds dat ik de auto heb gekocht, valt deze tijdens het rijden vaak zonder enige vorm van waarschuwing uit (geen geluidje o.i.d.).
Ook is de auto mij al twee keer voor het stoplicht uitgevallen zonder enige vorm van waarschuwing.
De auto wil over het algemeen wel weer starten nadat deze is uitgevallen (direct of een paar minuten later), maar dan moet ik wel blijven gassen want anders valt de auto weer uit.
Als ik de auto weer start dan stijgt eerst het toerental, dan zakt het toerental onder de 1 en dan zakt het toerental nog verder en slaat de auto af.

Soms merk ik dat de auto begint te stotteren en als ik dan blijf gassen (ook voor het stoplicht), dan wil de auto nog wel blijven lopen.

Het vervelende is dat de auto de ene rit uitvalt en de andere keer/keren er geen problemen zijn.
Ik heb de auto dan ook al een paar keer naar een monteur gebracht, maar elke keer als hij er in rijdt, valt de auto niet uit en dus heeft hij het probleem niet kunnen vinden.

Wat zou dit kunnen zijn???

Zwolse83

Geplaatst door Zwolse83 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thei11316 (0), 10 jaar geleden

Scheurtje in een vacuumslang,deze allemaal goerd controleren,ook kan een vervuilde gasklephuis de oorzaak zijn.
Het is in ieder geval niet slecht om de vacuum slangen allemaal te vervangen,koop niet de orginele maar per meter lengte bij de automaterialen zaak,scheelt je vele euro's

B1000 (0), 10 jaar geleden

wat je kunt doen is gasklep reinigen, egr klep carterventilatieslangen schoonmaken indien nodig en vacuumslang vervangen. opnieuw resetten door accu polen 30 min af te koppelen.

B1000 (0), 10 jaar geleden

en stappenmotor was ik vergeten zit aan de achterkant van het gasklephuis

Zwolse83 (0), 10 jaar geleden

De auto staat sinds maandag weer bij de garage. Heb je tips doorgegeven. Hoop dat het wordt opgelost. Zal het laten weten. Bedankt!

Zwolse83 (0), 10 jaar geleden

Ik heb een aantal andere vergelijkbare discussies (auto valt spontaan uit) van deze website voorgelegd aan de garagehouder. Eerst heeft hij alles nagekeken, maar niet de map-sensor vervangen (vanwege de kosten). Hierna viel de auto weer uit en viel na het opnieuw starten elke keer weer uit. De garagehouder heeft vervolgens de auto bij een andere garage uit laten lezen en hier kwam uit dat er voor de map-sensor en lambda-sensor (sensor voor verwarming dus lijkt mij niet zo relevant voor dit probleem) een foutmelding was. De foutmelding voor de map-sensor was dat deze intermitterend (werkt soms wel en soms niet) was. De map-sensor is vervangen en nu valt mijn auto al een paar weken niet meer uit. Eindelijk opgelost (fingers crossed)!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.