Daewoo-Chevrolet Kalos: motor slaat af bij minderen snelheid en koppeling indrukken (LPG

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Chevrolet Kalos 1.4 op LPG. Start prima, loopt koud ook prima. Bij warme motor slaat de motor af bij minderen snelheid en indrukken koppeling (bijvoorbeeld bij het naderen van een verkeerslicht of verkeersdrempel). Start direct weer. probleem alleen bij warme motor en op LPG. Als de auto is overgeschakeld op benzine is het probleem er niet.

Mijn inschatting is dat het stationair toerental op LPG te laag is afgesteld. Dat zal wel via een computer afgsteld moeten worden? De garage waar de auto altijd in onderhoud is zegt dat dat alleen door de dealer kan, omdat de installatie door Daewoo af-fabriek zou zijn geleverd. Maar dat klopt volgens mij niet.

De auto staat omgeving Nijmegen, wie weet daar een goede LPG-specialist? Ben zelf onbekend in die regio

vast bedankt voor mogelijke tips.

nurdposse

Geplaatst door nurdposse (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

thei11316 (0), 10 jaar geleden

Welk merk LPG installatie zit in de Kalos?

Ik ga even van een Koltec/necam uit,meest simpele oplossing is dat je gasdruk te laag is,maar deze moet wel met drukmeters op de verdamper zijn aangesloten om deze goed af te kunnen stellen met een draaiende motor.
Verder kunnen de membramen in de verdamper niet goed meer werken,zal dan een nieuwe op moeten of deze verdamper reviseren.
Volgende stap is dan het gasmenghuis welke nog wel eens wil vervuilen,deze op de juiste wijze schoonmaken kan helpen.

Slechte verdamper kan bij alle merken installaties voorkomen op Vialle na.

Vialle installatie: dan kan de gasdruk te laag zijn door een slecht werkende gaspomp,de druk via de gascomputer bijregelen werkt dan maar even,beste is dan de pomp vervangen en de installatie goed laten inregelen.


Goede gasspecialist is www.verdampere.nl rij er zelf 120 km heen en ook weer 120 km terug voor om die dingen te laten doen waar ik zelf de apparatuur niet voor heb.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.