Daewoo-Chevrolet Nexia: Airco testen

Bouwjaar: 1997

Ik heb enkele dagen geleden een Nexia uit 97 gekocht en nu moet ik even zeker weten of de airco werkt nu er nog garantie op zit.
Als ik de ventilatie aanzet en ik druk de airco knop in gaat het lampje wel branden maar ik hoor verder niets aanslaan.
Ook als de motorkap openstaat en ik hang uit de auto hoor ik geen pomp of iets dergelijks aanslaan.
Uiteraard blaast hij wel koude lucht, maarja het is winter he :)
Is er een manier om te testen of de airco ook echt werkt?

SmegHead

Geplaatst door SmegHead (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Daneron (0), 19 jaar geleden

Om het maar niet te technisch te maken het volgende, maak het eens lekker vochtig in de auto :) zodat de ramen beslaan, bijvoorbeeld met een kan kokend water, zet dan de airco maar eens aan (ventilator maximaal). Als de ramen niet ontwasemd worden binnen tientallen sec of binnen een minuut dan zou ik het zeker even laten controleren.

kees6216 (0), 19 jaar geleden

bij een auto met airco zitten er twee ventilatoren op de radiateur als de airco werkt zullen deze gaan draaien op het moment dat je hem aanzet(met draaiende motor),hierdoor zie je of er voldoende druk op het systeem staat,maar je kunt zo niet controleren of de vulling nog voldoende is,als je twijfelt is het verstandig om het systeem te laten testen door een airco specialist deze kan zowel de druk als de hoeveelheid koudemiddel controleren die in het systeem aanwezig is en een eventuele lekkage opsporen,dit is niet goedkoop maar bij een nexia is de airco een zwak punt en eventuele reperatie na de garantie is dat zeer zeker niet,dus is het een afweging die je zelf moet maken.

SmegHead (0), 19 jaar geleden

Ok, de airco werkt dus niet.
Volgens de garage is het slechts een kwestie van afvullen en dan zou hij het weer doen. Maar dat zou ik dan zelf moeten betalen omdat ik alleen garantie heb op motor en bak, das lekker!
Ik ga geen 150 euro betalen voor de reparatie want ik ga er van uit dat dit een verborgen gebrek is en volgens de wet moeten ze dat kosteloos repareren.

Een airco kan niet in twee dagen leeg lopen neem ik aan dus zal het een bestaand probleem geweest zijn. Ik laat wel weten hoe het loopt.

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Garantie hangt af van wat je hebt afgesproken en vooral wat je hebt betaald. Coulance is natuurlijk iets heel anders...... Ga vriendelijk het gesprek aan en kijk wat men voor je kan doen, evt. 50/50 basis.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

De ventilatoren gaan niet altijd gelijk draaien

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.