Daewoo-Chevrolet Nubira: Airco ventilatie aandampen

Bouwjaar: 1997

De ruiten van mijn auto dampen soms enorm aan, hierin is geen regelmaat te bespeuren, maar meestal wel bij koud weer: zelfs bij het inschakelen van de airco (die volgens mij wel werkt) lukt het niet om de condensatie weg te krijgen en loopt het water soms bijna van de ruiten. De recirculatieklep (luchtstroom)van de verwarming werkt wel zodat je ofwel lucht van in of buiten de auto kan nemen. Ook de pollenfilter lijkt droog te zijn. Kan het zijn dat er ergens een verstopping zit zodat het via de airco uit de lucht gehaalde water (van een vorige rit) terug in de auto wordt geblazen ? In de garage zeggen ze dat een eventuele verstopping enkel zou leiden tot het nat worden van de vloer onderaan/achteraan de versnellingspook, wat niet het geval is. Dit "vochtigheids- en ventilatieprobleem" heb ik voordien nooit gehad.

Geplaatst door

Patrick8427 (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hallo,
onder de motor kap,laag tegen het schutboard zit aan de rechtse kant een krom rubber slangetje van een vinger dik dit is de condens afvoer van de airco deze kan verstopt zijn.
slaat je airco wel in ? dit is te horen aan de luide klik
bij de motor,en het brandende lampje in de schakelaar.
tijdens het rijden de ventilator op stand 1 of 2 , nooit uit.
en de recirculatie stand altijd op buitenlucht zetten !
een nieuw pollen filter scheelt ook.

verrace 0
badge

18 jaar

Verwijdering van de pollenfilter lostte het probleem op. Een nieuwe pollenfilter heb ik niet geplaatst.

Patrick8427 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.