Daewoo-Chevrolet Kalos: Asbaklampje vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemiddag,

Ik wilde vandaag eindelijk eens mijn asbaklampje gaan vervangen, dus asbak eruit gehaald en ik voel het lampje zitten. Maar je hebt volgens mij kaboutervingertjes nodig om dat lampje eruit te kunnen draaien...
Wie o wie kent de truc om dit lampje te vervangen? Alvast dank! :)

Ron_H

Geplaatst door Ron_H (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Kun je niet het complete voetje met lamp loshalen toevallig ? Scheelt een hoop ergernis. Als dit niet gaat even voorzichtig met een tangetje proberen links of rechtsom te draaien maar niet teveel druk zetten anders breekt het lampje. Of misschien toch iets meer los maken om er beter bij te kunnen.

Ron_H (0), 10 jaar geleden

Dat is lastig te bepalen Maikel, want ik kan niet zien hoe het precies zit en wat voor type lampje het is. De asbak zit vrij laag, waardoor je met je hoofd niet ver genoeg naar beneden kunt om ernaar te kijken. Anders misschien de tandarts even om zo'n spiegeltje vragen :D
Maar goed, het lampje zit op een heel krap plekje, waardoor ik m'n vingers er niet eens omheen krijg. Misschien iets meer losmaken inderdaad, maar ik zou niet weten wat en hoe.

Ron_H (0), 10 jaar geleden

Ik kwam zojuist op het idee om met m'n telefoon een paar foto's te maken. Het zijn close-ups, waardoor het lijkt of je vingers er makkelijk tussen passen, maar dat is dus niet zo ;)
Het lampje:


[url=http://postimg.org/image/fen9jsp17/][img]http://s1.postimg.org/fen9jsp17/2014_03_...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/qgsci8j3v/][img]http://s1.postimg.org/qgsci8j3v/2014_03_...[/img][/url]

Vooral op de tweede foto lijkt het een enorme ruimte, maar dat komt omdat ik m'n telefoon in de asbak-lade heb gestopt om zo een foto te kunnen maken :)

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Ja ik twijfel sterk of dat je deze er zo uit kunt trekken of dat je hem moet draaien. Het lijkt gewoon op een t5 lampje wat je er in principe uit moet kunnen trekken en niet hoeft te draaien. Dus je moet eigenlijk iets kunnen vinden waarmee je het lampje vast kunt pakken en dan voorzichtig eruit kunt trekken.

limbra (475), 10 jaar geleden

Volgens mij kan de slede (houder) van de asbak er afzonderlijk uit ,

1 schroef achterin en 2 schroeven aan de voor zijde bovenin ,
als dit lukt kun je de slede ver genoeg naar voren halen om het lampje er uit te halen .

succes.

Ron_H (0), 10 jaar geleden

Ik zie inderdaad wat schroeven zitten, dus dat gaan we vanavond of morgen eens proberen. Bedankt limbra (en Maikel)! Ik laat het weten als het is gelukt! :)

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Veel succes Ron we horen het graag ;)

Hans4040 (285) PRO, 10 jaar geleden

Normaal wordt dit gedaan door Daewoo smurfen....;-)

Ron_H (0), 10 jaar geleden

[quote=Hans4040]Normaal wordt dit gedaan door Daewoo smurfen....;-)[/quote]
Dat moet haast wel ja, wat een verdomd klein en krap gedoe allemaal. M'n schroevendraaiers zijn te lang om die schroeven eruit te kunnen draaien, omdat het spul te laag zit.
Dus we gaan morgen maar weer even knutselen met een los bitje en een tang of zo.

To be continued :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.