Daewoo-Chevrolet Kalos: Auto loopt na 5 min. op 3 cil. daarna na 30 sec weer op 4 cil.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i 16V

Als de motor koud gestart wordt loopt hij perfect op 4 cilinders, na ongeveer 5 min, de motor is dan nog niet op bedrijfstemp. loopt hij op 3 cilinders , dit duurt ongeveer 30 sec tot 1 min. De 4e cilinder loopt dan niet mee. Motorstoringslampje brand dan.
Computer uitgelezen en geeft : storing overslaan op 1 of meerdere cilinders.
We hebben de bobine, bougiekabels, bougie's verv. maar geen resultaat.
Verstuiver verwisselt van de 4e cil met de 2e cilinder maar hij blijft op de 4e cil. niet meedoen.
Bij het verwisselen van de bougie's kunnen we zien dat de zuiger van de 4e cil. mooi zuiver is , de andere zuigers zijn zwart.
De bougie's zijn mooi van kleur behalve is de 4e bougie is zwart.
Kent iemand dit probleem?

Scheepers

Geplaatst door Scheepers (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

diesel getankt? ruik eens?

Scheepers (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Cor.
En die andere drie dan?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik had een splinternieuwe Alfa 164 V6 24 klepper. Ben 14 dagen bezig geweest. Ik werd stapelgek. Wat bleek. De dieselolie scheidde zich van de benzine en zakte op de norzel van de injecteurs. Slecht aanslaan en roken!!!! na een paar tellen over dan kreeg hij weer benzine en door de brandstofpomp werd de zaak weer gemengd. Totaal geen last meer tot de volgende morgen. Hetzelfde liedje. Ligt de brandstofgalerij een beetje scheef? dan heb je het probleem in het laagste deel ervan. Ik zag ook steeds roet. maar ja, als hij verzuipt dan heb je roet. IK had het probleem het meeste bij 1 van de 2 banken van de v6. De Shell heeft alles later betaald. De chauffeur had per ongeluk even het verkeerde compartiment van de tankauto opengezet. Dus het meeste was benzine en een klein beetje diesel. Het schoon zijn van de zuiger wijst op spoelen., denk ik. lekke injecteur. Maar dat heb je al uitgesloten las ik. Hangende klep kan volgens mij niet. dan loopt hij meteen op 3 cilinders. Het storingslampje reageert op de lambdasensor die zijn werk niet goed kan doen... Eindconclusie Brandstof...... Hoop ik voor je))))

Michielrc7825 (0) PRO, 12 jaar geleden

wordt de verstuiver wel juist aangestuurd?

mvg
michiel

SciroccoGT (0) PRO, 12 jaar geleden

1 cilinder met een schone zuiger en rest zwart. komt er niet een klein beetje water op de zuiger? Zwetende koppakking of lekage van uit inlaat kanaal? hoeft maar minimaal te zijn

Scheepers (0) PRO, 12 jaar geleden

Oplossing gevonden.
4e verstuiver werdt niet aangestuurd.
Computer vervangen en probleem is opgelost.

cubyrace (0), 12 jaar geleden

Weet je nog wat voor computer er op deze kalos zat (2stekkers), wat namelijk veel voor komt is gel in de stekker en pennen computer.
Schoon maken met remreiniger dan zie je past hoeveel er van die troep in zit.

Heeft al veel storingen opgelost door slechte verbindingen.

Gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.