Daewoo-Chevrolet Matiz: auto valt uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

wie kan mij helpen.

ik heb een daewoo matiz van 2001 die sinds een paar maanden uitvalt bij warme motor.
dit gebeurt als ik zo goed als stil sta op de afrit of als ik sta te wachten bij een stoplicht. voor dat ie uitvalt voel je heel licht trillingen/bibberingen.
na het uitvallen moet ik soms een paar keer herstarten eer die weer gewoon blijft lopen en dan doet ie het even niet lekker, hij lijkt "zwaar" te worden, na zo'n uitval gaat het in slechte tijden dezelfde of de volgende dag alweer fout en als ik geluk heb pas na 1 of 2 weken.

de garage heeft een vacumslang gereinigd en de bougies en kabels zijn nagekeken, ook is de software vernieuwd en de laaste keer is er een branstofreiniger in gedaan. zover ik weet heeft ie bij het uitlezen een enkele keer de melding gegeven dat er iets vervuild was, maar vaak genoeg komt er geen concrete melding dat er echt een defect is.

het nadeel is dat dit probleem al een tijd speelt en de garage niks wil vervangen omdat er dus geen concrete fout/storing gemeldt wordt. maar in de tussentijd zit ik dagelijks met de grootste zenuwen in de auto in de hoop dat ie het die dag weer eens blijft doen.

om mij heen hoor ik dat het wel eens een defecte stappenmotor kan zijn, maar omdat hier nooit een foutmelding over komt wil de garage deze nog steeds niet vervangen.

hopelijk heeft iemand een oplossing.

groetjes,

Lies

lies26

Geplaatst door lies26 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

zit er nog garantie op ? ik zou de stappenmotor en gasklephuis laten reinigen . dit geeft vaak dezelfde problemen en is meestal na de reiniging verholpen.

lies26 (0), 16 jaar geleden

Hoi hennep,

de auto is 6 jaar dus denk niet meer dat er iets onder de garantie zal vallen.
vergat ik te zeggen, de stappenmotor is gereinigd maar na een week ging het weer mis.
ik zal eens informeren voor het gasklephuis

thomasfrenay@hotmail.com (0) PRO, 16 jaar geleden

vaak is het niet de stappenmoter want dan moet hij gelijk weer starten probeer eens met de tank dop los terijden gr thomas

lies26 (0), 16 jaar geleden

nou het lijkt erop dat de oplossing is gevonden.
vraag me niet hoe het heet, maar een of andere pomp met klepjes die je brandstof door moet voeren die was kapot.
de klepjes functioneerde niet goed meer waardoor ze niet meer goed dicht gingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.