Daewoo-Chevrolet Espero: centrale vergrendeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0cd aut

wie kan mij vertellen waar ik de aanstuur-unit van de centrale vergrendeling kan vinden?

bij voorbaat dank

trucker

Geplaatst door trucker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RvL (0), 16 jaar geleden

Deze vind je achter de computer. Deze computer vind je op zijn beurt weer onder het dashboard-kastje, in de zijkant. Daar zit een plastic kap welke je kan verwijderen door 2 pennen te verwijderen met een schroevendraaier. Boordcomputer eruit en daar achter zit een zwart kastje. Dit is de unit van de CDV.


Maar mag ik vragen wat er mis mee is? Als hij niet meer werkt of regelmatig zonder reden open springt is de kans zeer groot dat het IC (CD40106, letters kunnen varieren (HEF, HCF) afhankelijk van de variant) wat er in zit kapot is. Dit IC is bij iedere electronicawinkel (lees: electronica in de zin van IC's, weerstanden en aanverwante artikelen) te krijgen, voor minder dan een euro. Met een beetje solderen is het zo vervangen. Als je slim bent zet je er meteen een IC voetje in. De volgende keer dat het IC de geest geeft scheelt dat een hoop werk!

Ter vergelijking. Een paar jaar terug was de unit van de CDV bij de dealer 25 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.