Daewoo-Chevrolet Tacuma: Check Engine aan/uit...software update ECU

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Heb het al veelvuldig mogen teruglezen en er gelijk op voorhand inhakend..NEE ben niet technisch.

Na onze vakantie afgelopen zomer is onder weg het storingslampje van de motor gaan branden. bij thuiskomst laten resetten, ging 2 weken goed daarna terug naar de dealer (merkdealer), EGR klep en Nokkenassensor vervangen. motor loopt als een zonnetje.
Ski vakantie 2009. onderweg naar oostenrijk na 300km pling..lampje weer aan. na 300km verder na een stop...lampje uit.
vlak voor thuiskomst..pling...lampje weer aan. Auto door de wasstraat...lampje uit!!! uitlezing gedaan...storing in de lambdasensor!
Heb voor mn gevoel nu wel dat ie weer meer verbruikt (1 op 9) maar het lampje blijft uit. Ook is na vervanging van de egr klep en de sensor een zingend geluid te horen wat gelijk met het toerental om hoog danwel omlaag gaat. voor mn gevoel komt het bij de dis.riem vandaan maar deze is met 70.000 vervangen (nu 97.000). Ook is er een bruinige streep zichtbaar precies in het midden van de riem. het heeft natuurlijk niets met het bovenstaande te maken maar ik wilde het maar even zeggen...
mijn vraag is nu...loont het de moeite om de software te laten updaten? en..kan het misschien niet zo zijn dat de aansluiting op de lambdasensor niet goed is? Misschien toch schoonmaken enzo of zeggen jullie...ECU update laten doen?

Ik ben van plan om hem in te ruilen maar wil straks niet tegen een lage inruilwaarde aanlopen omdat er dan kennelijk iets niet goed is wat ik zelf of bij de dealer voor niets had kunnen verhelpen kortom ik wil hem eigenlijk probleemloos inruilen dus vandaar Is een software update van de ECU gratis????

En om gelijk op de terugkoop te komen, zijn er specifieke problemen buiten alle bekende dingen die ik moet weten van een 2005 tacuma 2.0 class???????? De beoogde opvolger heeft nog geen 50 gelopen is van 9-2005. IS het trouwens normaal dat de ene chevrolet tacuma wel een chevy logo op het stuur heeft en de andere (zelfs jongere) nog een daewoo logo op het stuur heeft?

Maus72

Geplaatst door Maus72 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Maus72 (0), 15 jaar geleden

Jammer dat er niemand gereageerd heeft. enigzins logisch want het is een bekend probleem.
het andere deel waarover ik melding maak; zijnde het rare zingende geluid is verklaard en wordt verholpen.

het blijkt dat 1 van de spanrollen is versleten en helaas kwamen we na verhelpen erachter dat het geluid 2-ledig was. het blijkt nl dat er een lager in de dynamo verrot is. Kortom ik wordt op hoge kosten gejaad. de dynamo wordt vervangen door een ruilmodel en ondanks dat ben ik in totaal (incl spanrol) zo'n 600 euro armer. Pech voor mij en geluk voor de volgende eigenaar. ik heb er een week profijt van, de volgende eigenaar heeft een probleemloze auto.

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

bedankt voor je feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.