Daewoo-Chevrolet Aveo: Chevrolet Aveo 2011, tikkende motor na olie wissel.

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2XEL

Ik zit met het volgende probleem wat mij niet helemaal lekker zit. De Chevrolet heb ik gekocht en het motortje tijdens het test rijden liep zo soepel en mooi. Echter toen ik hem op kwam halen is er een kleine beurt gedaan. Nieuwe olie Repsol 5w30, bosch olie filter en nieuwe remblokken voor. Echter na 2 dagen maakt hij een tikkend geluid bij laag stationair toerental bij koude motor. Ik ben er mee naar de Chevrolet dealer mee gegaan in Maasbracht echter die konden niks geks constateren motoflush nieuwe olie en filter . Multiriem is er ook af geweest.





Hij is netjes onderhouden en er is altijd 5w30 olie ingedaan volgens boekjes. Kmstand is 96.000.

Ik heb er een video van gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=dwn5ylbV...


Ik ben ten einde raad en slaap er zelfs slecht door aangezien ik er veel geld voor betaald heb. Ik verwacht dat het de klepstoters zijn maar dat is wel erg snel voor zo'n jonge auto. Als ik met een schroeven draaier op de schroeven rondom de kleppendeksel luister hoor ik het tikken duidelijk. Heeft de vorige eigenaar er veel te dikke olie in gedaan met bijvullen?

Donnos

Geplaatst door Donnos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Aveo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Je hebt toch garantie neem ik aan ?
Als hij koud is , doet hij het dan ook ?
Lijkt inderdaad op het geluid van hydraulische klepstoters , maar je zegt als je gas geeft is het weg , hoeveel hoger moet het toerental zijn om het geluid niet meer te horen ?

Donnos (0), 8 jaar geleden

Hey Kaleido,


Ik heb een soort van handelaar garantie, als het de klepstoters zijn is de handelaar bereid om voor die kosten op te komen. Echter zou ik zelf naar de garage moeten, ik breng hem volgende week naar de Opel garage aangezien het een Opel motor is die ook in de Corsa D facelift ligt. Als ik toch richting de 2000 toeren ga dan is het weg laat ik het gaspedaal weer los komt het geluid weer langzaam terug.

Als hij koud is is het geluid het ergste. Als de motor echt warm is bijna niet meer hoorbaar.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Dat is al iets , die motoflush , hoe en waarmee is dit gebeurt ?
Gooi er eens een bekertje atf olie in , doet soms wonderen voor de klepstoters.

Donnos (0), 8 jaar geleden

Dat is vandaag gedaan door een aangewezen garage bij de handelaar in de buurt, er zijn 2 flesjes Forte in gegaan laten lopen en toen nieuwe olie en filter geplaats. Ik moet zeggen dat hij nu wel niet meer inhoud als hij koud is na de flush.

Zou het ook nog iets met de uitlaat te maken kunnen hebben? Zoiets heb ik op het internet gelezen..

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Lijkt mij echt een geluid wat uit de motor zelf komt.
Als je er zoveel pijn in de buik van hebt , is het dan niet beter om de auto terug te geven en een andere te kopen.
Was de motor warm toen je er mee ging rijden , bij de eerste keer voor de aankoop ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Aveo of stel zelf een nieuwe vraag.