Daewoo-Chevrolet Nexia: Daewoo Nexia, Interval ruitenwisser functioneert niet.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 DOHC

Hallo,

Heb een klein probleem met mijn Daewoo Nexia.

De Interval ruitenwisser werkt niet (meer). Een tijdje terug deed hij het gewoon prima. Nu blijven de wissers bij vanuit werkende stand terug naar interval hangen op de plek en gaan dan ook niet terug.

Kan in het boekje nergens vinden of hier een zekering tussen zit. Verder doet alles het aan de auto op een lekke airco na dan.

Op de bijgevoegde foto zie je een zekeringschema staan. Het kastje aan de voorzijde zijn alle zekeringen van heel. Het kastje aan de onderzijde kan ik nergens vinden. (Deze heeft waarschijnlijk niets met het probleem te maken. ) Kan iemand mij overigens wel vertellen waar ik dit vinden kan?

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/405/snc00268x.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/405...][img]http://img405.imageshack.us/img405/2806/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

JamievanM

Geplaatst door JamievanM (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jadolino (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je foto, weet ik nu ook waar elke zekering voor dient. De indeling voorzijde staat toevallig bij mij op de zekerings klep, de onderzijde niet.

Ben dit weekend nog bezig geweest aan mij daewoo nexia , omdat de radio niet werkte. Zekering was goed, de draad vanuit zekering naar schakel stroom radio is niet onderbroken. Hij krijgt geen spanning voor de fuse. Denk een draadbreuk vanuit schakel spanning contaktslot. Heb een draad getrokken vanuit aansteker naar 12v schakel spanning radio en werkt nu perfect. Achteraf was een draadbrug in de zekering kast van de schakelspanning contaktslot naar het punt net voor de fuse radio /cassette speler beter geweest. Ik heb de draadbreuk niet gevonden. Wie vind die wel bij die wirwar van draden , op de meest verschrikkelijk moeilijk toegankelijke draden.

Maar om terug te komen op je vraag, die zekeringen zitten aan de andere kant dan de zekering die je ziet als je de klep open doet. Als je onder de zekerings kast kruipt zie je ze zitten. Makkelijker is om heel de zekerings module er uit te halen dan zie je ze zo zitten. Zo je ziet staat op 9 ruitenwissers (30a) fuse.Maar die van jouw is in orde anders zou hij compleet dood zijn als die fuse kapot is. Werkt je ruitenwissers wel gewoon bij continu stand en versnelde stand?

Als niet zou je nog kunnen denken aan de autowissers mechaniek, die blijft hangen.

JamievanM (0), 12 jaar geleden

Curieus.

Hij werkt dus wel wanneer ik even een soort van licht draaitje aan de schakelpook van het geheel ruitenwissersysteem duw/trek/draai.

En dan blijft hij het ook gewoon doen. Soms is een ehrhalign hiervan nodig.

jadolino (0), 12 jaar geleden

Lijk me dat het probleem in de schakelaar zit, een los contakt of de schakelaar is versleten.

JamievanM (0), 12 jaar geleden

Schakelaar was inderdaad het probleem.!

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

mooi dat het opgelost is, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.