Daewoo-Chevrolet Aveo: Distributie Chevrolet Aveo 1.2 LS

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Goedendag, Ik ben in het bezit van een Chevrolet Aveo, bouwjaar 2010 (model 2008 / 2010).

Na nog geen 7000 km (binnen een jaar)in december 2011, hoorde ik eerst een gierend later na enkele tientallen kilometers een zagend geluid ter hoogte van de distributie (kettingaangedreven).
Kent iemand dit probleem, of ben ik, docent autotechniek, de eerste die dit meemaakt.
Ik denk zelf aan de ketting c.q. kettingspanner.

Nog een vraag : De bij dit type motor gekoppelde versnellingsbak geeft de fabrikant aan de versnellingsbakolie de eerste maal na 15000 km, of een jaar te verversen en daarna om het jaar of 30000 km, wat is de rede hiervan? Heeft dit soms te maken met de verglasing op de conussen van de tandwielen, waardoor synchroniseren moeilijker wordt?

wijkmans

Geplaatst door wijkmans (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Aveo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 12 jaar geleden

bouwjaar ed?

wijkmans (0) PRO, 12 jaar geleden

Het probleem is opgelost, bleek probleem te zijn van de hydraulische Kettingspanner. Gelijktijdig is ook de waterpomp vervangen.

Hans4040 (300) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

metalux (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=wijkmans]Nog een vraag : De bij dit type motor gekoppelde versnellingsbak geeft de fabrikant aan de versnellingsbakolie de eerste maal na 15000 km, of een jaar te verversen en daarna om het jaar of 30000 km, wat is de rede hiervan? Heeft dit soms te maken met de verglasing op de conussen van de tandwielen, waardoor synchroniseren moeilijker wordt?[/quote]
Er is pas een bulletin binnengekomen van GM dat dit niet meer nodig is ,dus de V-bak hoeft pas ververst te worden bij 30000

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Aveo of stel zelf een nieuwe vraag.