Daewoo-Chevrolet Aveo: Versnellingsbakgeluiden bij stilstaand voertuig

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 12 16V LS

Goedendag,

Ik ben in het bezit van een Chevrolet AVEO en heb hem net een jaar met 7000 km op de teller. In verband met garantiebehoud moest er van de dealer nieuwe olie in de versnellingsbak. Na ongeveer 150 km rijden begon de bak tijdens stationair draaien bijgelijden (zagend geluid te vertonen)in vrijstand (neutraal) zonder de koppeling te bedienen.De tandwielen draaien dan, dus in de bak. Ik denk zelf aan een verkeerde bakolie, welke voorgeschreven is door Chevrolet. Wie o wie heeft dit probleem ook en weet hier raad mee.

wijkmans

Geplaatst door wijkmans (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Aveo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

B1000 (0), 12 jaar geleden

halo bart

ik heb hetzelfde met mijn daewoo kalos 2004, maar alleen bij koud weer en als de auto goed op temperatuur is dan is het weg mischie is dit bij jou ook het geval.

wijkmans (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi Aart Jan, inderdaad. Je hebt gelijk. Bij mij is het ontstaan nadat de dealer de inloopolie verwijderd had en normale olie (75W80)(chevroletnr: ZSH251310) ingebracht had. Het schakelen is hierdoor wel soepeler geworden. Ik denk zelf dat de inloopolie te vroeg verwijderd is. Chevrolet schrijft voor verwijderen na 15000 km of 1 jaar.

Gr. en bedankt.

Bart.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Aveo of stel zelf een nieuwe vraag.