Daewoo-Chevrolet Nubira: geen oliedruk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 injection

hallo beste mensen

we hebben het volgende probleem.
plots onder het rijden ging het olielampje branden gestopt olie gecontroleerd en deze stond goed.
olie genoeg dus, olie afgetapt en nieuwe oliefilter geplaatst maar probleem nog niet opgelost.
de hydraulische klepstoters tikken wel erg dus er is geen oliedruk [ het oliedruklampje brand ook ] toen de olie afgetapt is zat er geen sporen in van lagermateriaal of iets dergelijks [ auto is direkt uit gezet toen lampje ging branden. ]
het overdrukkogeltje wat er zit als je de oliefilter verwijderd kan je gewoon indrukken en niets wijst er op dat deze lekt en daardoor
druk aflaat. het enige wat nu nog rest is de oliepomp denk ik maar misschien is er iemand die dit probleem eerder aan de hand heeft gehad die me informatie kan verschaffen over dit probleem. bij voorbaat dank .

met vriendelijke groet ; willem w

willem w

Geplaatst door willem w (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

zit de aanzuigbuis niet los??

willem w (0) PRO, 15 jaar geleden

beste jerry

nou het is nu bekent wat het euvel was, onder in de carterpan zat een hoop met dikke sluts deze heeft de zeef van de oliepomp dicht geslibt dit is natuurlijk niet van vandaag of gisteren maar moet al langer aan de hand zijn geweest , alleen nu was hij zo vervuild dat er geen olie opgepompt kon worden waardoor het olielampje ging branden .
zeef en carter gereinigd oliefilter vervangen vol synthetische olie erin [ er zaten wel sporen van lagermateriaal onder in de carter ]
en nu maar hopen op de goede afloop , het olielampje gaat nu wel weer uit maar er ligt wel een drijfstanglager uit en moet ik toch een andere motor zien te bemachtigen helaas .
in iedersgeval toch heel erg bedankt voor de tip het had wel te maken met de aanzuigbuis dat was zeker.

met vriendelijke groet : willem w

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

draai de lager kappen los en controleer of de kruktappen nog goed zijn
anders zal je moeite hebben met t vinden van zo'n motor
zocht deze week nog een kop
niks te vinden
moest tochrevisie kopje monteren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.