Daewoo-Chevrolet Matiz: Hoe moet je een autobatterij vervangen om geen problemen te krij

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800cc

Ik ga een nieuwe autobatterij kopen.Mag ik de oude batterij zomaar loskoppel en de nieuwe batterij aansluiten.Want nu met die nieuwe auto's weet ik het niet meer wat mij te wachten staat.


Dank u.

autofiets

Geplaatst door autofiets (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Hans4040 (375) PRO, 9 jaar geleden

Als het goed is staat dat in het boekje van de auto. Soms moet je de radiocode opnieuw ingeven en eventueel electrische ramen opnieuw inleren.

kaleido 1 (2120) PRO, 9 jaar geleden

Je kunt het ook anders doen , accu lader aansluiten op de klemmen , voordat je deze los pakt , zo blijft het systeem onder spanning staan.
Wel oppassen natuurlijk met sluiting maken als je de klemmen weg legd , ik doe meestal een trekbandje er om heen zodat de klem niet los gaat en dan een oude lap er om heen om kortsluiting te voorkomen.

Hans4040 (375) PRO, 9 jaar geleden

Ja....kan ook.
Zelfs een blokbatterijtje van 9 volt is voldoende...

autofiets (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Je kunt het ook anders doen , accu lader aansluiten op de klemmen , voordat je deze los pakt , zo blijft het systeem onder spanning staan.
Wel oppassen natuurlijk met sluiting maken als je de klemmen weg legd , ik doe meestal een trekbandje er om heen zodat de klem niet los gaat en dan een oude lap er om heen om kortsluiting te voorkomen.[/quote]
Bedoel je zo een accu lader van 12 volt tot 13.60 volt spanning geef.

autofiets (0), 9 jaar geleden

[quote=Hans4040]Ja....kan ook.
Zelfs een blokbatterijtje van 9 volt is voldoende...[/quote]
Is dat zo een klein blokbatterij die in een wekkerradio zit.Gaat die niet stuk gaan,omdat die maar 9 volt...+ maar heel wening stroom kan geven en een autobatterij is 12 volt met veel stroom kan geven.

kaleido 1 (2120) PRO, 9 jaar geleden

Met dit soort vragen , niet verkeerd opvatten , zou ik de accu lekker in de garage laten vervangen , kunnen ze daar meteen alle dingen herstellen die door de accu vervanging ontregeld zijn.
Geheid dat we dat dan ook allemaal uit moeten gaan leggen.
Klokje gelijk zetten.
Electrische ramen opnieuw inleren.
Radio code programmeren.
En wat er verder nog eventueel gedaan moet worden.

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Bij een Matiz kun je gewoon de accuklemmen losmaken en de accu verwisselen,is alleen de radio waarvan je de voorkeur zenders weer moet opzoeken en vastzetten.

autofiets (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Met dit soort vragen , niet verkeerd opvatten , zou ik de accu lekker in de garage laten vervangen , kunnen ze daar meteen alle dingen herstellen die door de accu vervanging ontregeld zijn.
Geheid dat we dat dan ook allemaal uit moeten gaan leggen.
Klokje gelijk zetten.
Electrische ramen opnieuw inleren.
Radio code programmeren.
En wat er verder nog eventueel gedaan moet worden.[/quote]
Ik versta u wat u wil zeggen,als je alles moet uitleggen van a tot z kun je beter het laten uitvoeren om geen problemen te krijgen.
Bedankt voor de tip.

autofiets (0), 9 jaar geleden

[quote=Hans4040]Als het goed is staat dat in het boekje van de auto. Soms moet je de radiocode opnieuw ingeven en eventueel electrische ramen opnieuw inleren.[/quote]
Boekje gevonden...staat nergens iets over geschreven hoe een autobatterij vervangen,wel van hoe autobatterij onderhouden.

autofiets (0), 9 jaar geleden

[quote=thei11316]Bij een Matiz kun je gewoon de accuklemmen losmaken en de accu verwisselen,is alleen de radio waarvan je de voorkeur zenders weer moet opzoeken en vastzetten.[/quote]
Bedankt.

autofiets (0), 9 jaar geleden

Heb vandaag autobatterij vervangen.Je kunt gewoon de batterij klemmen losmaken en terug vastzetten op de nieuwe autobatterij.En je kan terug rijden zonder iets te moeten laten uitlezen.Onze auto is ook uitgerust met elektrische autoruiten.

Bedankt voor jullie goede tip allemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.