Daewoo-Chevrolet Lanos: hoog toerental bij stationair draaien

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Per ongeluk had ik mijn bericht aanvankelijk geplaatst bij professionals, excuus!

Sinds een week rijd ik een Daewoo Lanos van 1998. Gisteren voor het stoplicht ging de auto loeihard stationair draaien, het toerental liep op tot boven de 4000. Ik belde mijn schoonzoon en hij zei lachend: je had vast je voet op het gas! Maar gisteravond liep hij weer op, richting de 3000 toeren. Nu is mijn vraag: er wordt gesproken over resetten software: maar zit er wel software in een auto van 1998? Dat is toch iets van de laatste jaren?

Alvast bedankt!

Hiddenwings

Geplaatst door Hiddenwings (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sprintcar (0) PRO, 14 jaar geleden

na het reinigen van de stappenmotor, kan de computer gereset worden door gewoonweg de accu ff los te koppelen.
enne , ja er zit software in een lanos van 1998

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Met resetten van de software alleen ben je er niet, dat zal het probleem niet repareren.
De oorzaak zal moeten worden opgezocht en daarna dient aktie genomen te worden.

meertg (0) PRO, 14 jaar geleden

geheel resetten en de accu testen en de accu indien nodig vervangen.
probleem komt waarschijnlijk van de ac

Alberdina (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met een Lanos uit 2002. De stappenmotor is gereinigd en de motor gereset, maar na een paar weken liep het toerental weer veel te hoog op. Onderhand de accuklemmen schoongemaakt en ingevet en nu lopen de toeren af en toe op, heel soms loopt hij onder de 800 toeren en slaat hij af. Dit alles doet de auto met name als ik korte stukjes rijd, of als ik de auto alleen op het contact heb gehad. Ik wacht de winter af voor een nieuwe accu, maar dat het een massaprobleem is ben ik van overtuigd.

Hiddenwings (0), 14 jaar geleden

Aha, mijn oude bericht stond er nog. Misschien ben ik idd toe aan een nieuwe accu. Bedankt. Maar je zou toch zeggen dat als een accu oud is dat hij dan 'leeg' is en niet zo'n hoog toerental geeft. maar ja, ik ben dus een leek he!

rufftodacore (0), 13 jaar geleden

[quote=Alberdina]Ik heb hetzelfde probleem met een Lanos uit 2002. De stappenmotor is gereinigd en de motor gereset, maar na een paar weken liep het toerental weer veel te hoog op. Onderhand de accuklemmen schoongemaakt en ingevet en nu lopen de toeren af en toe op, heel soms loopt hij onder de 800 toeren en slaat hij af. Dit alles doet de auto met name als ik korte stukjes rijd, of als ik de auto alleen op het contact heb gehad. Ik wacht de winter af voor een nieuwe accu, maar dat het een massaprobleem is ben ik van overtuigd.[/quote]
ik heb een daewoo nexia 1.5gl uit 1995. heb exact hetzelfde probleem. soms rijd hij perfect (als ik lange afstanden rij), maar als ik minder dan 50km rij doet hij heel apart.

toen het probleem voor het eerst voorkwam, liep hij stationair 2k toeren. dit gebeurde regelmatig. maar na een tijdje begon hij na het aanzetten van de auto, 800 toeren stationair te lopen, waardoor de auto soms spontaan uitviel. nou heb ik nog geen stappen ondernomen, maar een bekende van mij vertelde dat ik de carburateur moest schoonmaken. zou dit een mogelijke oplossing zijn?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

1995 model heeft waarschijnlijk geen carburateur meer. Dat zal wel injectie zijn gezien de wettelijke eisen m.b.t. tot uitlaatgassen.

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

Als dat allemaal goed is, laat de dealer dan de sensoren uitlezen en de signalen controleren.

Hoe oud zijn de bougies (in kilometers)? En het brandstoffilter?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.