Chevrolet Kalos 2007: klapperend relais centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B12S1, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 53

Hoi,

Onze auto (Chevrolet Kalos 2007) heeft de laatste tijd last van een irritant probleem met de centrale vergrendeling, namelijk dat de relais random staan te klapperen. Soms gaan ze ineens open of dicht, als we de zender/sleutel niet gebruiken. Het ligt niet aan de ontvanger van de sleutel, want als ik deze loskoppel doet hij het nog steeds. Ik heb de aanstuur module al even uit elkaar gehad en toen ik hem daarna opnieuw aansloot leek het probleem weg te zijn. Echter na een paar dagen kwam het terug, dus ik kreeg het gevoel dat het een slecht contact in de connector was. Daar heb ik wat contactspray toegevoegt maar dat mocht niet baten.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? In eerste instantie deed alleen de kofferbak dit, maar nu staan alle sloten te klapperen. Noodgedwongen heb ik de module er maar even uit gehaald, omdat de auto nu op willekeurige momenten van slot gaat.

Dit is de module, wanneer hij klappert:
https://www.youtube.com/watch?v=88DHzkC7...

Alvast bedankt! groeten ,Sander

wizzie

Geplaatst door wizzie , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 7 maanden geleden

Controleer de bedrading bij de deur doorvoer vanaf de deurstijl...ik vermoed een beschadigde draad die tegen massa aan komt.

wizzie, 7 maanden geleden

Bedankt voor de reactie, Hans!

Ik heb alle doorvoer punten van alle deuren gecontroleerd maar die geen gekke dingen. Rubber ziet er nog netjes uit en is ook niet beschadigd.

Ik heb de bekleding van beide voordeuren en ook de kofferbak er nu af en zie ook intern geen beschadigingen aan de bedrading. Wellicht dat ik de achterdeuren ook nog even ontleed.

Wat me wel opvalt is dat wanneer ik in de auto zit en handmatig (dus niet met de sleutel maar met het knopje in de deur) de bestuurdersdeur op slot doe, dan gaat alleen deze deur op slot. Als ik hem handmatig van slot haal gaan alle deuren van slot. Is dit normaal bij een Kalos of betekent dit misschien dat het mechaniek in die deur niet goed is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.